NIJE ZA PIĆE I KUVANJE: U tri naselja na levoj obali Dunava u vodi povećana koncentracija arsena

B.B.

21. 06. 2024. u 12:47

POSLE analize vode u lokalnom vodovodu "Partizanski prelaz", koji snabdeva vodom za piće naselja Besni Fok, Vrbovsko i Preliv, ustanovaljena je povećana koncentracija arsena, iznad graničnih vrednosti, saznajemo u Gradskom zavodu za javno zdrvalje Beograd

НИЈЕ ЗА ПИЋЕ И КУВАЊЕ: У три насеља на левој обали Дунава у води повећана концентрација арсена

Foto: Profimedia

Na osnovu stručnog mišljenja GZZJZ sanitarna inspekcija je izdala rešenje da se voda ne može koristiti za piće i kuvanje, ali je dozvoljena za sanitarno-higijenske potrebe.

- To podrazumeva da se voda može koristiti za održavanje lične higijene, pranje ruku, kupanje, održavanje higijene prostora i toaleta - navode u Gradskom zavodu za javnmo zdravlje. - Agroindustrijska korporacija "Beograd AD" kojoj pripada vodovod "Partizanski prelaz" je građanima obezbedila alternativni način snabedavnja - cisterne sa vodom. Takođe, korporacija radi na rešavanju problema i obezbeđivanja pijaće vode.

Neispravnost vode za piće u pomenutim naseljima na levoj obali Dunava ustanovljena je početkom juna. Stručnjaci GZZJZ će nastaviti da prate i analiziraju kvalitet vode, radi zaštite zdravlja građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STARO FENG ŠUI PRAVILO: Dve stvari koje nikome ne treba da pozajmljujete - veruje se da ćete privući bedu