BESPLATNI PREGLEDI MLADEŽA: Na Adi Ciganliji sutra do 20 časova

B.B.

13. 07. 2024. u 20:31

NA ADI Ciganliji je počela dvodnevna akcija besplatnih pregleda mladeža, koja je organizovana u okviru društveno odgovorne kampanje za rano otkrivanje raka kože, uz podršku Ministarstva zdravlja.

БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ МЛАДЕЖА: На Ади Циганлији сутра до 20 часова

Foto: Tanjug

Preglede koji traju od pet do dest minuta, obavljaju dermatovenerolozi, eksperti u oblasti dermoskopije u 10 specijalnih ordinacija koje obezbeđuju privatnost i udobnost tokom pregleda.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja doc. dr Aleksandar Stefoski prilikom posete specijalnoj ordinaciji rekao je da je ova kampanja izuzetno važna i pozvao je sve građane da i sutra do 20 časova dođu na Adu i pregledaju mladeže.

- Znamo da visoko UV zračenje može imati veoma negativne posledice po kožu i u pojedinim slučajevima izazvati i melanom, najopasniji rak kože koji se, ukoliko se otkrije na vreme otklanja jednostavnom hirurškom intervencijom - rekao je Stefoski.

Na javnim dermoskopskim pregledima koji su u okviru kampanje "Pregled za sve" organizovani od 2015. godine pregledano je oko 5.000 osoba, od kojih je 10 odsto upućeno na dalje konsultacije. Kod 64 pacijenta potvrđen je melanom, što znači da je tokom pregleda koji su do sada organizovani spaseno isto toliko života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO