STARO JEZGRO U NOVOM RUHU: Krajem jula počinje rekonstrukcija pet ulica u Zemunu

B.B.

17. 07. 2024. u 11:52

STARO jezgro Zemuna dobiće "novo ruho". Na inicijativu opštine Zemun, krajem jula počinju radovi u Preradovićevoj, Kosovskoj, Davidovićevoj, Beogradskoj i Ulici dr Petra Markovića. U ovih pet ulica biće urađena rekonstrukcija saobraćajnica, trotoara i ivičnjaka u dužini od 620 metara, a radovi će trajati godinu dana.

СТАРО ЈЕЗГРО У НОВОМ РУХУ: Крајем јула почиње реконструкција пет улица у Земуну

Foto: Opština Zemun

Planirano je da se nova kolovozna konstrukcija poploča granitnim kamenim kockama, a na trotoarima granitnim kamenim pločama. Takođ, radiće se rekonstrukcija vodovoda, kišne i fekalne kanalizacije, zaštita toplovoda, elektroenergetskih i telekomunikacionih instalacija. Ulice će dobiti horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizacija, kao i javnu rasvetu.

- U sklopu uređenja ulica biće postavljeni mobilijeri, zaštićena postojeća stabla i posađen drvored - navode u opštini Zemun. - Ekipe će raditi u fazama, a uspostaviće se saobraćajni koridori. U prvoj fazi putari će biti u Beogradskoj, Davidovićevoj i dr Petra Markovića, drugoj u Kosovskoj, a trećoj u Preradovićevoj ulici.

Nakon završetka sveobuhvatnih radova u ovim ulicama koje povezuju rekonstruisani Kej oslobođenja i Glavnu ulicu, biće zaokružena revitalizacija saobraćajne infrastrukture u centralnoj zoni Zemuna. Ova investicija važna je za turističku infrastrukturu, jer je Staro jezgro Zemuna, kao posebna ambijentalna celina, od izuzetnog istorijskog i kulturnog značaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAZNAJEMO: Zaista Marsa Matrouh, ili Egipatski Maldivi, najtraženija ovog leta!