ZA PUNJENJE BAZENA KAZNE I DO 50.000: "Vodovod" apeluje na sugrađane da budu odgovorni i da racionalno troše vodu

S.V.

19. 07. 2024. u 10:50

VISOKE dnevne temperature, koje poslednjih dana idu i do 40 stepeni Celzijusovih, povećale su potrošnju vode, pogotovo u prigradskim prestoničkim opštinama. Iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apeluju na sugrađane da budu savesni i odgovorni, te da racionalno i namenski troše vodu iz gradskog vodovoda, kako bi svi Beograđani imali dovoljno dragocene tečnosti onda kada je najpotrebnija.

ЗА ПУЊЕЊЕ БАЗЕНА КАЗНЕ И ДО 50.000: Водовод апелује на суграђане да буду одговорни и да рационално троше воду

Foto A. Stevanović

Nije mali broj onih koji se svake godine ogluše o apele nadležnih i moguće kazne pa gradskom vodom navodnjavaju poljoprivredne parcele, zalivaju travu, pune indvidiualne rezervoare, bunare i bazene, polivaju pločnike, terase i dvorišta, peru vozila, zloupotrebljavaju hidrante... Slab pritisak i prekidi u vodosnabdevanju tokom leta česti su u selima pod Avalom, Barajevu, Lazarevcu, Mladenovcu, Sremčici, Ostružnici, ali upravo je prethodnih godina upravo u ovim delovima bilo najviše nenamenske potrošnje vode.

Narednih dana, ekipe Komunalne milicije i opštinskih komunalnih inpspekcija obilaziće naselja i kontrolisati da li neko nenamenski troši vodu, te će nesavesne prvo opominjati a ako nastave da rasipaju dragocenu tečnost, pisaće im kazne. Prema Odluci o prečišćavanju i distribuciji vode JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", onaj ko neracionalno troši vodu, odnosno koristi je u poljoprivredne ili slične svrhe biće sankcionisan novčanom kaznom od 10.000 ako je reč o fizičkom i 50.000 dinara ako se radi o pravnom licu.

- Podsećamo da se voda iz sistema gradskog vodovoda prvenstveno koristi za piće, pripremanje hrane, kao i za održavanje lične i higijene domaćinstva - kažu iz "Beogradskog vodovoda i kanalizacije". - Naše preduzeće je i ove godine obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period. U proteklim danima vodovodni sistem je bio stabilan, a angažovanjem svih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbeđeno je dovoljno pijaće vode za sve potrošače u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A DVA DANA POSLE TRAGEDIJE... Neverovatan spisak! Međunarodni olimpijski komitet objavio ko od Rusa može na Igre Pariz 2024