MENJAJU PARKING SENZORE: Od danas do kraja avgusta radovi na oko 1.400 mesta na Vračaru

S.V.

22. 07. 2024. u 06:45

EKIPE JKP "Parking servis" od danas do kraja avgusta menjaće parking-senzore na teritoriji opštine Vračar, koji funkcionišu u Sistemu za praćenje slobodnih mesta za parkiranje.

МЕЊАЈУ ПАРКИНГ СЕНЗОРЕ: Од данас до краја августа радови на око 1.400 места на Врачару

beoinfo, arhiva Novosti

Kako je saopšteno iz ovog komunalnog preduzeća, radovi obuhvataju oko 1.400 obeleženih parking-mesta, koja se nalaze u žutoj parking-zoni, u oblasti koja je ovičena Beogradskom, Makenzijevom, Kursulinoj, Golsvordijevom i Bulevarom kralja Aleksandra.

Informacije o dinamici radova vozačima će biti dostupne u štampanom materijalu, koji će biti istaknut na parkiranim vozilima i ulaznim vratima poslovnih i stambenih zgrada, na sajtu "Parking servisa" i u Kol-centru grada Beograda, na broju 11-0-11. Nadležni kažu da koriste sezonu godišnjih odmora i smanjen broj automobila na beogradskim ulicama kako bi održavali infrastrukturu, te unapred zahvaljuju građanima na saradnji i razumevanju.

Informacije na aplikaciji

SVI vozači koji koriste aplikaciju "Parking servis" za mobilne telefone imaće blagovremenu informaciju o tačnoj lokaciji na koju je premešteno njihovo vozilo, dok svi ostali sugrađani obaveštenja mogu dobiti u kol-centru, na broju 11-0-11.

- Tokom zamene senzora, na terenu će biti angažovane i dizalice preduzeća, koje će premeštati vozila na najbliža slobodna parking-mesta, što će uticati na usporeno odvijanje saobraćaja u ulicama u kojima se izvode radovi - ističu iz ovog preduzeća. - Kako bi eventualni zastoji što kraće trajali, a radovi se što brže odvijali, "Parking servis" upućuje apel vozačima da, shodno obaveštenjima, svoje automobile parkiraju u ulicama koje nisu obuhvaćene redovnim održavanjem.

Instalacija Sistema za praćenje slobodnih parking-mesta na teritoriji opštine Vračar započeta je 2016. godine. Servis za vozače danas pokriva oko 5.400 parking-mesta na teritorijama opština Vračar, Savski venac i Stari grad. Podaci o slobodnim parking-kapacitetima dostupni su, u realnom vremenu, na mobilnoj aplikaciji "Parking servis".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)