RAMPA ZA NEZVANE POSETIOCE: Novi način naplate ulaska u naselje Partizan na Adi Ciganliji

B. Borisavljević

22. 07. 2024. u 11:54

ULAZAK u naselje Partizan kroz rampu na Adi Ciganliji bez dinara, od juna je moguće samo ako su se "gosti" ranije pismeno najavili stanovnicima tog naselja. U suprotnom, posetioci moraju platiti da bi dobili "zeleno svetlo". Nova pravila su uvedena, jer se "spisak zvanica" svakim danom postajao sve duži, a JP "Ada Ciganlija" želi da uspostavi kontrolu.

РАМПА ЗА НЕЗВАНЕ ПОСЕТИОЦЕ: Нови начин наплате уласка у насеље Партизан на Ади Циганлији

Foto: Novosti

Prema rečima Maje Pavlović, iz ovog preduzeća, odluka je doneta jer je bilo zloupotreba i neki su se lažno prijavljivali kao rodbina i prijatelji i da idu u goste. Radnim danima je na najveće beogradsko kupalište ulazilo 180 vozila, a vikendom i do 260.

- Taj broj vozila mora da se ograniči, moramo imati neku kontrolu - ko ide u naselje, a ko da se kupa - kaže Pavlovićeva. - Detaljnom analizom i uvođenjem novog sistema naplate, naše službe su došle do zaključka da su postojale određene zloupotrebe. Uz objašenje da idu u goste, besplatno su ulazili ljudi koji su boravili na kupalištu ili su dovodili decu na treninge. Do naselja Partizan se i dalje može bez plaćanja dnevne karte, ali samo uz prethodno dostavljen spisak.

CENOVNIK

DNEVNA karta za ulazak kolima na Adu Ciganliju je 500 dinara. Za boravak do 90 minuta plaća se 250 dinara.

Zadržavanje taksi vozila do 15 minuta košta 50 dinara. Cena godišnje karte je 26.000, a za stanare naselja Partizan važi povlašćena cena od 4.000 dinara.

U JP "Ada Ciganlija" ističu da je verovatno nastao problem u kontroli i da žele da znaju ko ulazi i da li zapravo zaista idu u naselje.

- Svi majstori, hitne intervencije, ako su najavljeni, mogu uću besplatno - kaže Pavlović. - To važi i za dovoženje ogreva, drva, brze pošte.

Stanari treba da najave prethodno, da dostave spisak i u tom slučaju oni će biti propušteni, kao i njihovi gosti.

Stanari naselja Partizan su nezadovljni novim načinom ulaska. Kažu da im nije dozvoljeno da bez plaćanja prođu rampu kad nisu u svom vozilu, kao i da ne mogu da uđu samo uz ličnu kartu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!