SKUPLJE ODNOŠENJE SMEĆA: Od 15. avgusta za usluge JKP "Gradska čistoća" na snazi novi cenovnik

B.B.

22. 07. 2024. u 12:45

OD 15. avgusta na uplatnicama "Infostana" biće uvećana stavka za uslugu sakupljanja i transporta komunalnog otpada.

СКУПЉЕ ОДНОШЕЊЕ СМЕЋА: Од 15. августа за услуге ЈКП Градска чистоћа на снази нови ценовник

Foto P. Milošević

Kako se navodi u obrazloženju Nadzornog odbora o poskupljenju, odluka je doneta u skladu sa činjenicom da se cene usluga sakupljanja i transporta otpada nisu menjane dve godine. Nadležni navode da su stare cene bile ekonomski neopravdano niske, pogotovo u uslovima kada su troškovi energenata, rezervnih delova i usluga popravki komunalnih vozila značajno uvećani.

Novim cenovnikom je predviđeno da sakupljanje i transport komunalnog otpada košta 9,90 dinara po metru kvadratnom. Ukoliko se plaća paušal po kanti, onda će iznositi 950 dinara sa PDV-om.

Za videoteke, zlatare, časovničari, advokatske kancelarije, galerije i ateljee, hemijsko čišćenje, otpičare i druge delatnosti koje imaju do 30 metara kvadratnih prostora, mesečno zaduženje će biti 1.570 dinara sa PDV-om.

Agencije, trgovine neprehrambenom robom, pržionice i prodavnice kafe, apoteke, podrumi pića, privatni vrtići, privatne škole, fotografi, foto-kopirnice iste kvadrature plaćaće 2.039 dinara sa PDV-om, zabavne igre, sportske kladionice, teretane - 2.492 dinara, trgovine prehrambenom robom, ugostiteljsko-restoranske usluge, picerije, ćevabdžinice, privatne ordinacije - 2.948 dinara sa PDV-om.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!