ŠAPIĆ PRIMIO AMBASADORA VELIKE BRITANIJE: Domaćin i gost podsetili na tradicionalno prijateljstvo dve zemlje (FOTO)

Novosti online

22. 07. 2024. u 13:40

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru ambasadora Velike Britanije u Srbiji Edvarda Fergusona.

ШАПИЋ ПРИМИО АМБАСАДОРА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Домаћин и гост подсетили на традиционално пријатељство две земље (ФОТО)

Foto: Grad Beograd

Ambasador Ferguson izrazio je želju da upozna gradonačelnika Šapića kao i njegove planove za razvoj srpske prestonice. Gradonačelnik Beograda mu je ovom prilikom poželeo uspešan mandat na ovom, za saradnju naša dva naroda, značajnom i odgovornom mestu.

Foto: Grad Beograd

Domaćin i gost podsetili su na tradicionalno prijateljstvo dve zemlje i veoma dobru kulturnu i ekonomsku saradnju i složili se da je zajednički cilj jačanje veza koje postoje već dva veka kao i izgradnja modernih odnosa koji su usmereni na budućnost.

Foto: Grad Beograd

 

Ambasador Ferguson i gradonačelnik Šapić razgovarali su i o saradnji britanskih kompanija na realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Beogradu.

Na sastanku je istaknuto i da je kulturna saradnja dveju zemalja, kao i dve prestonice na zavidnom nivou i da se svake godine unapređuje.

Foto: Grad Beograd

 

Postoje brojne prilike za unapređenje saradnje, ali ne samo na području ekonomije već se pre svega ta saradnja temelji na tome da su naši narodi tokom istorije bili prijatelji, te saveznici u oba svetska rata i da bi to trebalo iskoristiti kao temelj za izgradnju modernijih i dinamičnijih odnosa.

Foto: Grad Beograd

Foto: Grad Beograd

 

Tema razgovora bila je i trgovinska razmena koja beleži konstantan rast, naročito u sferi digitalizacije. Posebno su istaknute i velike investicije koje Vlada Srbije planira, kao što je to ambiciozni program za Izložbu „EKSPO 2027” koja predstavlja zamajac za razvoj čitavog Beograda. Kako je tokom susreta rečeno Velika Britanija će biti važan deo toga kroz podršku velikim infrastrukturnim projektima kao i ulaganje u obnovljive vidove energije.

Domaćin i gost su se složili da postoji zajednički interes i prostor za dolazak još više britanskih kompanija u Srbiju te da je jedan od prioriteta unapređenje modernog partnerstva zasnovanog na uzajamnom poštovanju i zajedničkim interesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!