U KIČEVSKOJ PUKLA KANALIZACIJA: Posle pucanja cevi na Vračaru, radovi na sanaciji će trajati još najmanje tri dana, prohodno tek za vikend

Š.Marović

23. 07. 2024. u 08:00

VODOVODNA cev, koja je u noći između subote i nedelje pukla u Kičevskoj ulici 22 na Vračaru i, u rupu koja je nastala, povukla parkirani automobil je zamenjena, ali je nastao problem na kanalizacionoj mreži, pa će radovi trajati minimalno još tri dana.

У КИЧЕВСКОЈ ПУКЛА КАНАЛИЗАЦИЈА: После пуцања цеви на Врачару, радови на санацији ће трајати још најмање три дана, проходно тек за викенд

Foto: N.Skenderija

vrčar

 Kako su nam rekli radnici na terenu, potrebno je iskopati još nekoliko metara saobraćajnice kako bi se kvar sanirao. Zanimljivo je da je u istoj ulici pre devet godina na isti način automobil upao u rupu i to svega nekoliko metara dalje od sadašnje.

Reporteri našeg lista juče su u Kičevskoj, gde svi imaju vodu, zatekli petnaestak radnika koji će pokušati u što kraćem roku da reše nastali problem. Dok traju radovi na kanalizaciji moraće da se isključi vodovod, pa će dve zgrade u neposrednoj blizini biti prebačene na susedni vod, kako stanari ne bi ostali suvih česama.

- Problem je nastao kada je zbog velikog pritiska usled pucanja vodovodne cevi pukla i kanalizacija - ističu za "Novosti" radnici koje smo juče zatekli na terenu. - Cev kroz koju prolazi voda bila je prečnika F-300 i starije proizvodnje, a sada smo ugradili modernu cev proizvedenu u Francuskoj. Ipak, veliku havariju izazvao je odvod za kanalizaciju, pa ćemo sada kopati još nekih sedam metara ulice, a taj posao će trajati minimum tri dana.

Zbog toga je Kičevska ulica zatvorena za saobraćaj, ali vozila mogu i dalje da se parkiraju u ovoj jednosmernoj saobraćajnici.

- Postoji mogućnost da ulica do vikenda bude prohodna, ali moraju i ekipe "Beograd puta" postaviti nov asfalt. Inače, ovo nije prvi put da se baš ovde dešavaju havarije, a na udaru je posebno vodovodna mreža.

Građani zabrinuti

GRAĐANI ovog dela prestonice zastajali su da pogledaju radove u Kičevskoj, a kako su nam rekli, u ovoj i okolnim ulicama često se dešavaju slični incidenti. Napominju da vodovodne cevi nisu menjane od postavljanja, pa je njihovo pucanje postala uobičajena pojava.

Kako je naš list zabeležio 2015. godine, svega deset metara od incidenta koji se dogodio pre dva dana, takođe je propao automobil usled pucanja cevi! Tada su radnici "Parking servisa" pomogli vozaču da izađe iz vozila, da bi se kasnije sanirala napravljena šteta.

N.SKENDERIJA

PONOVO Automobil u rupi pre devet godina (Foto N. Skenderija)

Deo Kičevske ulice, na uglu sa Molerovom je ograđen, posebno u delu namenjenom pešacima, kako bi se upozorili da obrate pažnju prilikom prelaska ulice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde