Bazeni na Banjici su bezbedni, a voda higijenski ispravna

Novosti online

24. 07. 2024. u 16:19

PREDSEDNICA Opštine Voždovac Bojana Jakšić obišla je danas sa svojim saradnicima bazene SPC „Voždovac" kako bi proverila stanje na bazenima nakon snimaka o nečistoći, koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Базени на Бањици су безбедни, а вода хигијенски исправна

Foto: GO Voždovac

Kako je objasnio direktor SPC „Voždovac" Marko Rubežanović na snimku se vide alge koje su se formirale na dnu bazena usled visokih spoljnih temperatura i temperature bazenske vode.

On je rekao da su tokom jučerašnjeg dana ronilačke ekipe, koja inače dva puta nedeljno čiste bazen, očistile alge, kao i da je bazen u funkciji.

Rukovodstvo SPC „Voždovac" je potvrdilo da je voda ispravna i bezbedna i da ne postoji nikakav rizik za kupače, jer se ispravnost vode na bazenima ispituje prema propisanom Zakonu od strane Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Predsednica Opštine Bojan Jakšić je naglasila da je neohodno redovno kontrolisanje kvaliteta vode jer je zdravlje građana najvažnije i rekla da će Opština nastaviti da prati situaciju. Ona se ujedno upoznala sa aktivnostima i programom rada i razvoja bazena na Banjici koji je planiran u narednom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!