POČINJE REKONSTRUKCIJA STAROG VODOTORNJA : Pokrenuta druga faza radova na izgradnji Ložionice, prvog centra kreativnih industrija u Srbiji

Novosti online

29. 07. 2024. u 11:41

U OKVIRU druge faze radova na izgradnji Ložionice, prvog centra kreativnih industrija u Srbiji, počinju radovi na obnovi starog Vodotornja, koji će uskoro postati moderan izložbeni prostor za multimedijalne izložbe.

ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА СТАРОГ ВОДОТОРЊА : Покренута друга фаза радова на изградњи Ложионице, првог центра креативних индустрија у Србији

Foto Z. Jovanović

Vodotoranj će u potpunosti biti rekonstruisan, sa završnom obradom u terakota crvenoj nijansi, u duhu mosta Gazela, a po rešenju "AKVS arhitektonskog studija", koji je pobedio na međunarodnom konkursu, saopštila je danas Vlada Srbije.

Unutrašnjost nekadašnjeg vodotornja, visine oko 20 i prečnika oko 8 metara, postaće svojevrsno platno za digitalne umetnike.

Direktorka "Ložionice i nacionalne platforme Srbija stvara" Vlade Srbije Ana Ilić rekla je da će Vodotoranj, nakon decenija zanemarivanja, koji je bio zaboravljen i zatrpan reklamnim bilbordima, postati jedinstven izložbeni prostor kakav Srbija sada nema, a koji će služiti isključivo multimedijalnim umetnicima.

Ložionica će zajedno sa Vodotornjem, prema njenim rečima, postati pravi simbol kreativnog Beograda, mesto okupljanja kreativaca, umetnika, ali i posetilaca i turista.

Idejni tvorci i investitori projekta su nacionalna platforma Srbija stvara Vlade Srbije i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

Prozor u Expo 2027: Bogdanovićeva i Džombeta igrali "iks-oks" sa predsednikom Vučićem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NADAL POSLE PORAZA: Rafa otvorio dušu nakon što je izgubio od Novaka Đokovića