STIGLI I STRUJA I POMOĆ: Saniraju se posledice požara u zgradi na Kanarevom brdu

S.V.

29. 07. 2024. u 20:11

POSLEDICE požara, koji je pre desetak dana izbio u zgradi u Ulici Pere Velimirovića u Rakovici i progutao dva stana u potkrovlju i krovnu konstrukciju, i dalje se saniraju. Stanari su pre tri dana dobili struju, a šut, izgorele stvari i nameštaj sa petog sprata, gde je tog dana vatra planula kada je eksplodirala klima, i dalje se iznose. Kako su nam rekli iz Opštine Rakovica, oni će novčano pomoći stanarima zgrade.

СТИГЛИ И СТРУЈА И ПОМОЋ: Санирају се последице пожара у згради на Канаревом брду

Foto: I. Marinković

Dve porodice sa petog sprata, koje su u buktinji ostale bez doma, trenutno žive na drugoj adresi. Da majstori rade punom parom, potvrđuje i upravnica ove stambene zajednice Snežana Vidović.

- Lift još uvek nije u funkciji, ali struju smo dobili - kaže Vidovićeva. - Na vrhu zgrade će biti napravljena privremena zaštita, dok ne dođe ponuda za krov. Od Opštine ćemo dobiti novčanu pomoć, a i komšije su počele da prikupljaju sredstva za porodice koje su ostale bez stanova. Čujemo da se skuplja novac i na drugim stranama i nadam se da će se sve brzo rešiti. Te dve porodice su ostale bez svega, i ono što nije izgorelo, uništila je voda.

Karaburma

IDENTIČNA situacija, da klima zapali stan, dogodila se u Ulici Patrisa Lumumbe na Karaburmi u utorak. Požar je izbio u stanu na drugom spratu, a povređenih nije bilo. Vatrogasci su brzo ugasili buktinju, ali od stana je ostalo samo zgarište.

Prema njenim rečima, još nekoliko stanova na nižim spratovima oštetila je voda. Zidovi su natopljeni vodom, podovi su se digli od vlage i tu tek predstoji saniranje.

Povređenih u ovom požaru, koji je buknuo 14. jula oko 19.35, nije bilo. Buktinju je gasilo 26 vatrogasaca sa šest vozila. Očevici su pričali da se pre požara čula eksplozija, a kasnije se ispostavilo da je u pitanju bio klima-uređaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)