VRTIĆ DO ČETA 2025: U Stepojevcu niče predškolska ustanova

B.B.

02. 08. 2024. u 11:49

MALIŠANI u Stepojevcu će, ako sve bude teklo po planu, na leto sledeće godine dobiti novi vrtić, saznajemo u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište koja je investitor. Posle više godina odlaganja radovi su počeli, a na inicijativu predsednka opštine Lazarevac Tomislava Rikanovića, izveštaji o stanju na gradilištu će se razmatrati svakodnevno kako bi deca konačno dobila svoje obdanište.

ВРТИЋ ДО ЧЕТА 2025: У Степојевцу ниче предшколска установа

Foto: Opština Lazarevac

U Direkciji za gradsko građevinsko zemljište kažu da je u toku izrada temeljne jame za objekat predškolske ustanove u Stepojevcu, posle čega će se nastaviti sa izgradnjom objekta.

ZVANIČNI POČETAK

ZVANIČNI početak radova na vrtiću najavljen je u februaru 2021. godine, ali je postavljanje kamena temeljca kasnilo. Planirano je da objekat bude završen za 150 dana, ali se to nije dogodilo. Pored završenih predškolskih ustanova u Bariču i na Bežanijskoj kosi, ovog leta se privode kraju radovi na obdaništima u Borči i Ovči, zatim Mladenovcu, Umčarima i u naselju Braća Jerković.

- Predviđeno je da radovi budu završeni na leto sledeće godine - navode u Direkciji. Objekat vrtića imaće neto površinu od 918 metara kvadratnih, a projektom su predviđeni prizemlje i sprat. Izvođač u potpunosti prati planiranu dinamiku radova, a u toku je saradnja sa projektantom na izmeni delova tehničke dokumentacije.

Rukovodstvo opštine Lazarevac, kojoj Stepojevac pripada, nedavno je, nakon obilaska gradilišta, održalo sastanak sa predstavnicima Stepojevca, Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, projektanske kuće i izvođača radova. Na sastanku je konstatovano da na gradilištu postoje određeni problemi koji se, uz dobru komunikaciju svih učesnika na projektu, mogu prevazići.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!