MNOGI ŽEDNI DOK ULICOM TEČE REKA: U naselju Vojvoda Vlahović nedeljama se sliva voda iz napukle cevi

S.V.

06. 08. 2024. u 14:00

ČISTA, bistra voda već dve nedelje sliva se niz Ulicu Milovana Vidakovića u zvezdarskom naselju Vojvode Vlahovića i pravi problem stanarima koji žive u suterenima.

МНОГИ ЖЕДНИ ДОК УЛИЦОМ ТЕЧЕ РЕКА: У насељу Војвода Влаховић недељама се слива вода из напукле цеви

Privatna arhiva

Izvor "reke" je kod kućnog broja devet, ali ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" ovde nisu intervenisale jer su prilikom ranijih dolazaka utvrdili da je ovdašnja vodovodna mreža izgrađena na "divlje" te da nije u njihovom sistemu održavanja, što su sada potvrdili "Novostima".

Kako su nam rekli iz ovog komunalnog preduzeća, reč je o neuslovnoj vodovodnoj mreži koju su građani izveli bez dozvole, znanja i uslova JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" i nije u njihovom sistemu održavanja.

Privatna arhiva

 

Stanarima ne preostaje ništa drugo nego da sami angažuju privatnu ekipu ukoliko žele da spreče veću štetu, da voda koja otiče nastavi da ispira tlo oko zgrada i podriva temelje.

- Sve i da je ovaj priključak nelegalan, trebalo bi da dođe neko od nadležnih i da zaustavi oticanje vode - kažu stanari. - I da je priključak van mreže, ovo je voda svih Beograđana. Dok se ovde rasipa, u drugim delovima grada ljudi imaju slab pritisak ili nemaju vodu uopšte zbog prevelike potrošnje. Danima niko ne dolazi, a voda teče.

Česte havarije

STANARI dodaju i da im je prilikom kupovine stanova obećano da će ulice biti proširene i urađena dodatna infrastruktura, ali od 2005. godine do danas ništa nije urađeno. Takođe, česte su slike pucanja cevi na ulicama u ovom naselju, i to uglavnom u zimskim danima.

Sem toga, i obilne padavine predstavljaju veliki problem, jer ne postoji kišna kanalizacija.

Osim što teče niz Ulicu Milovana Vidakovića, pravi potok, ali fekalne vode, sliva se i niz Ulicu Miljana Miljanića. Tu se širi smrad oko prodavnice poznatog lanca trgovina i - nikom ništa.

Ovo nije prvi put da se havarija dešava u ovoj ulici, u naselju gde gotovo nijedna zgrada nije legalizovana i gde je sva infrastruktura veoma čudno projektovana. U decembru 2020. godine, nastala je poplava u podrumima kada je pukla vodovodna cev. Garaže, podrumske prostorije i hodnici plivali su u vodi koja je stigla do lifta. Tada su stanari bili šokirani kad su od nadležnih saznali da su njihove zgrade priključene na nelegalni cevovod i da "Vodovod" ne može da interveniše. Takođe, iz ovog preduzeća su rekli da nije moguće priključiti pojedinačne objekte ni na najbližoj postojećoj vodovodnoj mreži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPLIVAO HIT SNIMAK: Novak Đoković je ovako proslavio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (VIDEO)