SA FASADNIM STAKLOM TOPLIJE: Sanacija stolarije zatvorenog bazena u Obrenovcu 40 godina posle izgradnje

B.B.

09. 08. 2024. u 14:10

ZATVORENI bazen u Obrenovcu će, posle skoro 40 godina, dobiti potpuno novi izgled zahvaljujući Ministarstvu rudarstva i energetike koje finansira projekte unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja u jedinicama lokalnih samouprava.

СА ФАСАДНИМ СТАКЛОМ ТОПЛИЈЕ: Санација столарије затвореног базена у Обреновцу 40 година после изградње

Foto: Opština Obrenovac

Prema rečima Milorada Grčića, predsednika opštine Obrenovac, planirana je realizacija projekta energetske sanacije zgrade zatvorenog obrenovačkog bazena. On je istakao da su kupališta u ovom gradu izgrađena pre nepune četiri decenije.

- Propali su kompletna stolarija i sva stakla na zatvorenim bazenima - naveo je Grčić. - Bilo je pokušaja da se zamene, ali u tome nije bilo uspeha. Sada je konačno došlo vreme, da ovaj projekat realizujemo. Nije važan samo lep izgled koji će objekat dobiti zamenom dotrajale stolarije, već ćemo postići i energetsku efikasnost. Stara stolarija i stakla biće zamenjena fasadnim staklima, što će dovesti do potpune termoizolacije, kao i do sasvim novog vizuelnog doživljaja.

U rekonstruisanim objektima smanjiće se potrošnja energije od 20 do 50 odsto, a samim tim i finansijski troškovi, kako u zimskom tako i u letnjem periodu.

Vrednost projekta je oko 50 miliona dinara, a Ministarstvo rudarstva i energetike učestvuje ulaganjem u iznosu od 30 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!