INSPEKCIJA VANREDNO NA TERENU: Posle pisanja "Novosti" o divljem azilu za pse u Zaklopači

B. Borisavljević

12. 08. 2024. u 11:03

VETERINARSKA inspekcija Ministarstva poljoprivrede je, posle dopisa "Novosti" u vezi sa navodnim divljim azilom u naselju Zaklopača, sprovela vanredni inspekcijski nadzor na adresi Provalijska 20 u opštini Grocka. Kako se navodi u odgovoru, koji su nam prosledili, u momentu kontrole veterinarski inspektor je utvrdio takozvane neusaglašenosti.

ИНСПЕКЦИЈА ВАНРЕДНО НА ТЕРЕНУ: После писања Новости о дивљем азилу за псе у Заклопачи

Foto: Privatna arhiva

- Rešenjem je naloženo otklanjanje neusaglašenosti u zakonom propisanom roku - kažu u Ministarstvu poljoprivrede. - Inspekcijski nadzor nije završen i preduzimaju se sve zakonom propisane radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti koje su od značaja za zakonito i pravilno postupanje.

Jezive slike leševa i lobanja pasa u fazi raspadanja u divljem azilu u naselju Zaklopača kod Grocke nedavno su uznemirile javnost. Prema navodima komšija, koji su se obratili našoj redakciji, oko 60 pasa je zatvoreno u "koncentracionom logoru" bez ikakvog nadzora, često bez hrane i vode.

Žitelji Zaklopače, koji žive u blizini, kažu da, pored stalnog laveža svakodnevno čuju užasne urlike jadnih životinja koje se međusobno ubijaju i jedu, jer su gladne.

- Na sve strane su lobanje pasa, lešine prosutih creva, a odatle dolazi nesnosan smrad crkotina - upozoravaju žitelji koji žive u blizini. - Psi izlaze sa placa, gladni, žedni, agresivni, i samo je pitanje sata kada će doći do tragedije. To su životinje koje se razmnožavaju isključivo između sebe na tom skučenom placu. Pošto na ovom prostoru nema vode, nema čišćenja, osuđeni su da ceo svoj životni vek provedu u sopstvenim fekalijama. Da li se čeka da ti očajni psi nekoga rastrgnu, pa da se onda svi čude i zgražavaju? Molimo vas da neko od nadležnih reaguje i zaustavi mučenje nedužnih životinja.

Komšije u dopisu "Novostima" navode da im je vlasnik pasa poznat, kao i vlasnica kuće, koja je, kako tvrde, bolesna, izujedana, prebijena, u ranama pobegla od porodičnog nasilja u Sigurnu kuću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo