"INKLUZIJADA" U ZVEZDARSKOJ ŠUMI: Opština Zvezdara pomaže osobe sa invaliditetom

B.B.

12. 08. 2024. u 12:49

OPŠTINA Zvezdara biće pokrovitelj Muzičkog festivala "Inkluzijada" koji će na jesen biti održan u Zvezdarskoj šumi, najavio je Mihailo Dosković, predsednik opštine prilikom posete Akademske inkluzivne asocijacije gde je razgovarao sa Milanom Jankovićem, izvršnim direktorom.

ИНКЛУЗИЈАДА У ЗВЕЗДАРСКОЈ ШУМИ: Општина Звездара помаже особе са инвалидитетом

Foto: opština Zvezdara

Janković se zahvalio predsedniku na poseti i dobroj nameri da opština učestvuje u organizaciji Festivala. On je upoznao Jankovića sa položajem osoba sa hendikepom i problemima sa kojima se oni suočavaju.

- Kvalitet svakodnevnog života osoba sa hendikepom bio značajno poboljšan kada bi bio postavljen dodatni broj "zvučnih" semafora i taktilnih staza koje omogućavaju bezbedno kretanje slepih i slabovidih, kao i povećana dostupnost taksi prevoza za potrebe osoba sa hendikepom koje su u kolicima - istakao je Janković.

Dosković je rekao da će ovu inicijativu proslediti Ministarastvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalnu zaštitu, Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom.

- U sklopu inicijative će biti i predlog da se ovo pitanje primereno uredi i da bude deo nove Strategije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji za period od 2025. do 2030. godine - rekao je Dosković. - Opština Zvezdara je uvek spremna i dostupna da proaktivno učestvuje u unapređivanju nivoa kvaliteta života svih svojih stanovnika, a posebno pripadnika socijalno osetljivih društvenih grupa i unapređenje socijalne inkluzije.

Asocijacija, koja je ranije nosila naziv Udruženje studenata sa hendikepom, partner je Kancelarije za pomoć osobama sa invaliditeom opštine Zvezdara i član njene interne MREŽE organizacija osoba sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA U ŠOKU ZBOG SRBA! Mediji poručili Hrvati, dobro se držite za zid ili sjednite, a onda im saopštili ovo