SA "ZELENJAKA" OPET KREĆU AUTOBUSI: Posle nešto više od dve nedelje putari završili sređivanje najveće prestoničke okretnice

A. Z. K.

15. 08. 2024. u 06:30

POSLE više od dve nedelje sređivanja najveće prestoničke okretnice Zeleni venac, 16 linija gradskog javnog prevoza juče je vraćeno na svoju redovnu trasu.

СА ЗЕЛЕЊАКА ОПЕТ КРЕЋУ АУТОБУСИ: После нешто више од две недеље путари завршили сређивање највеће престоничке окретнице

Privatna arhiva

Na okretnici je postavljen novi asfalt i sređen je trotoar, a posao je vredan skoro 30.000.000 dinara.

Radovi su počeli krajem jula, a iako je bilo najavljeno da će radovi trajati do 11. avgusta, oni su se ipak odužili dva dana, pa su autobusi sa ove stanice krenuli tek juče ujutru.

- U okviru završenih radova izvršena je kompletna zamena nosećeg i habajućeg sloja asfalta, popravke na nosećoj konstrukciji, neophodna prevezivanja i zamena dotrajalih elemenata instalacija, kao i zamena ivičnjaka i asfaltiranje jednog dela trotoara Ulice Jug Bogdanove - saopštili su u Sekretarijatu za javni prevoz. 

Kako su saopštili, na okretnici je asfaltiran prostor od 2.700 metara kvadratnih, a novi sloj urađen je i na još 1.000 kvadrata u Jug Bogdanovoj ulici. Sređeno je i 500 kvadrata trotoara na polaznom stajalištu linija 56 i 56L sa strane pijace.

Na uglu Pop Lukine, Crnogorske, Gavrila Principa i Jug Bogdanove napravljen je novi kružni tok. Ceo potez saobraćajnica od Narodnog fronta do Karađorđeve ulice dobio je novi kolovoz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLOBALNI ENERGETSKI PEJZAŽ: Energija vetra i vetroparkovi u modernoj tehnologiji