USKORO OBNOVA "25.MAJA": Posao vredan 978,5 miliona za obnovu sportskog kompleksa na Dorćolu

S.V.

16. 08. 2024. u 08:00

POSLE 14 godina, otkako je poslednji put rekonstruisan sportski centar "25. maj - Milan Gale Muškatirović", majstori se vraćaju u ovaj popularni kompleks na Dorćolu. Gradski Sekretarijat za investicije dodelio je ugovor vredan 978,5 miliona dinara bez PDV grupi ponuđača za rekonstrukciju ovog objekta.

УСКОРО ОБНОВА 25.МАЈА: Посао вредан 978,5 милиона за обнову спортског комплекса на Дорћолу

Foto Arhiva

To su firme Alex E&C, Musculus, Alp Complete, Beling doo, Geosystem, Largotel i Alveco Construction. Jedna od njih ima dugogodišnje iskustvo kada je reč o obnovama bazena, fontana, sauna, što je bio i jedan od uslova na konkursu. Takođe, dobila je tender za rekonstrukciju bazena na Tašmajdanu, a jedna je od firmi koje su angažovane na adaptaciji fontane na Trgu Nikole Pašića.

Radovi bi mogli da počnu čim se dobiju sve neophodne dozvole, odnosno, kroz nekoliko meseci. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, dorćolski kompleks SRPC "Milan Gale Muškatirović" kog većina Beograđana i danas zove starim imenom "25. maj", građen je u periodu 1971-1974. godine, a autor projekta je arhitekta Ivan Antić.

Menjaju cevi oko bazena

KADA je reč o bazenima, u dokumentaciji je navedeno da će radovi obuhvatiti zamenu svih filtera, filterskih pumpi i cevovoda kao vitalnih komponenti svakog sistema za filtraciju vode, a planirana je i potpuna adaptacija fiziosaunskog bloka. Za restoran "Dunavski cvet", predviđeno je sređivanje betonske i aluminijumske fasade, bez promene spoljne arhitekture.

- Prema Generalnom planu Beograda iz 2021. godine, ova građevina spada u vredne objekte epohe moderne i u režimu je delimične zaštite, pa planirana intervencija na delovima objekta je u obimu adaptacije i sanacije, odnosno podrazumeva radove u okviru postojećih gabarita i volumena. Nema promene bruto površina i zauzetosti objekata, niti se projektnom dokumentacijom predviđa bilo kakva intervencija na konstruktivnim elementima objekta - naglašeno je u tehničkom opisu koji je uradila kompanija "Mašinoprojekt".

Kompleks se sastoji iz više funkcionalnih celina namenjenih sportu i poslovanju, odnosno zatvorenog bazena, male sportske sale sa dečjim bazenom, restoranom "Dunavski cvet", salom za vežbanje i pratećih tehničkih prostorija.

Poslednja rekonstrukcija kompleksa rađena je 2010. godine, kojom su bili obuhvaćeni otvoreni i zatvoreni plivački bazeni sa pratećim sadržajima i tehnički blok.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRIVREDA SE SVE VIŠE OKREĆE VEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI: INNO-VERSE odlična platforma za bolje poslovanje