VLASNICIMA POSLASTIČARNICE "PELIVAN" UPUĆENE JEZIVE PRETNJE: Reagovao i zaštitnik građana Zoran Pašalić, traže da se kazne počinioci

S.V.

20. 08. 2024. u 12:00

VLASNICI poznate beogradske poslastičarnice "Pelivan", koja postoji već 173 godine, objavili su snimak na društvenim mrežama na kojem se čuje kako nepoznata žena psuje i vređa vlasnike ugostiteljskog objekta na osnovu njihove nacionalnosti.

ВЛАСНИЦИМА ПОСЛАСТИЧАРНИЦЕ ПЕЛИВАН УПУЋЕНЕ ЈЕЗИВЕ ПРЕТЊЕ: Реаговао и заштитник грађана Зоран Пашалић, траже да се казне починиоци

FOTO NOVOSTI

 Oni su slučaj prijavili nadležnim institucijama, a povodom incidenta reagovao je i zaštitnik građana Zoran Pašalić koji je najoštrije osudio pretnje i uvrede upućene vlasnicima poslastičarnice i pozvao nadležne da hitno reaguju i najstrože kazne počinioce nasilja.

Foto: Z. Jovanović

Zoran Pašalić

Pašalić je ocenio da u ovom slučaju nije reč samo o grubom kršenju ljudskih prava i ugrožavanju predstavnika nacionalne manjine, već da je takav čin napad na suštinske vrednosti, kulturu i identitet društva.

Decenijama dele besplatan sladoled

Poslastičarnica "Pelivan" uvek 24. maja ima humanitarnu akciju. Naime tog dana dele građanima besplatan sladoled, slaveći svoj jubilej.

Od pre nekoliko godina u akciju besplatnog sladoleda uvedeno je i udruženje NURDOR. Ko hoće, može da ostavi novac kako bi pomogao deci oboleloj od raka.

- Te uvrede i pretnje, nisu samo napad na jednu porodicu, građane Srbije i naše sugrađane. One su usmerene na svakog od nas. One su udar na naše simbole i naše vrednosti, lične i društvene, jer vređaju zajedničko nasleđe i svu lepotu života u različitosti koji su nam omogućili da opstanemo i ostanemo na ovim prostorima - naveo je Pašalić.

Kako je naglasio, takav primitivizam je nedopustiv i na njega se mora odgovoriti. On je u saopštenju najavio da će u cilju podrške posetiti porodicu u čijem je vlasništvu najstarija poslastičarnica na Balkanu.

Ovaj incident osudili su i poverenica za ravnopravnost Brankica Janković i narodni poslanik Vladimir Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKADA NIJE SLAVIO ROĐENDAN: Život Dragana Nikolića je obeležila velika tragedija koja se desila na taj dan