NOVOSTI VAS VODE NA GALA KONCERT "OperArt" U SILOSIMA: Poklanjamo karte

Bojana Jovanović

21. 08. 2024. u 12:23

U BEOGRADSKIM Silosima, tik uz obalu Dunava, u nedelju će se čuti najlepše operske arije u izvođenju našeg soprana Marije Jelić i Južnoamerikanke, mecosoprana Nensi Fabiole Erere na koncertu „Saveznice“. Pod dirigentskom palicom Italijanke Đane Frate, u pratnji Srpskog simfonijskog orkestra, ove dve dame će, u duetu, izvoditi poznate numere majstora opere, poput Verdija, Pučinija, Maskanjija, Bizea, Ofenbaha, te savremenog Filipa Džordana i drugih.

НОВОСТИ ВАС ВОДЕ НА ГАЛА КОНЦЕРТ ОперАрт У СИЛОСИМА: Поклањамо карте

International Opera Foundation

Pomenuti gala koncert u okviru muzičkog događaja pod nazivom “OperArt”, predstavljaće prvi operski nastup u prostoru beogradskih Silosa, što je zaista jedinstven mizanscen za ovu vrstu muzike, a organizatori posetiocima najavljuju intimnu i mističnu atmosferu.

Da predstavimo i umetnice: Marija Jelić (31) jedna je od naših najistaknutijih operskih pevačica mlađe generacije. Nastupala je u više od 15 zemalja sa umetnicima kao što su Plasido Domingo, Elina Garanča, Hose Kura. Više godina, pa i iskustva, ima Nensi Fabiola Erera (59), koja nastupa u vodećim svetskim teatrima poput Metropoliten opere u Njujorku, Berlinske opere, Boljšoj teatra u Moskvi.

Vodeći svetski mediji nazivaju je “Karmen 21. veka” nakon velikog uspeha koji je ostvarila u toj roli, u Metropoliten operi. Dirigentkinja Đana Frata je prilikom mnogobrojnih saradnji sa prestižnim orkestrima kao što su sa Berliner Simfoniker, Orkestra del Teatro de'Opera iz Rima, Orkestra del Teatro Petruc iz Barija, bila prva žena dirigent svih vremena. Veliki simfonijski repertoar ove umetnice obuhvata kako Vivaldija i stare znalce, tako i savremene kompozitore. Pre 15 godina dobila je titulu “viteza Republike Italije” za svoju međunarodnu karijeru.

NOVOSTI VAS VODE NA GALA KONCERT "OperArt" U SILOSIMA

Prva 3 čitaoca koja se jave na mejl adresu pr@novosti.rs (ime, prezime, broj telefona) dobiće po 2 ulaznice za gala koncert u Silosima (25. avgusta).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)