NA TRGU SLAVIJA BEZ TEŽIH SAOBRAĆAJKI: Od početka godine u prestonici se dogodile 7.463 nezgode

B.B.

21. 08. 2024. u 12:36

OD početka godine u prestonici su se dogodile 7.463 saobraćajne nesreće u kojima je poginulo 48 lica. Od ukupnog broja smrtno stradalih, njih 27 su bili vozači, a 19 pešaci. U nezgodama je povređeno 2.700 građana, od kojih je 425 zadobilo teške telesne povrede.

НА ТРГУ СЛАВИЈА БЕЗ ТЕЖИХ САОБРАЋАЈКИ: Од почетка године у престоници се догодиле 7.463 незгоде

Foto: Printskrin/ NAXI KAMERE

U izjavi za RTS Ivica Bulatović, iz Uprave saobraćajne policije Beograda, kaže da visoke letnje temperature utiču na vozače, kao i što tokom zimskih meseci hladnoća otežava vožnju zbog leda i snega na putevima. On je upozorio da, tokom ovih tropskih dana, vozači moraju obratiti pažnju kolika je temperatura u automobilu.

- Temperaturu u vozilu treba prilagoditi spoljnoj, odnosno ne treba da bude mnogo niža u odnosu na onu koja je napolju - objasnio je Bulatović. - Jer, ukoliko je razlika velika, može se dogoditi da po izlasku iz automobila vozač dobije temperaturni šok.

Iako se u javnosti stiče utisak da su pešaci najugroženija kategorija i da najčešće stradaju na pešačkim prelazima, Bulatović je istakao da je broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom po pešaku u padu. Tako je prošle godine, od ukupno 99 poginulih lica, bilo 45 pešaka.

Bulatović je istakao da, suprotno prisutnom mišljenju, u javnosti na kružnim tokovima, na Slaviji i kod zgrade opštine Novi Beograd, nije bilo težih saobraćajnih nesreća sa poginulima. Uglavnom se radilo o materijalnoj šteti na automobilima. Takođe, naveo je i da na Pupinovom mosti, koji nije osvetljen, nije zabeleženo više udesa. On je apelovao na vozače da prilagode vožnju kad ulaze sa osvetljenog na neosvetljeni deo puta, kao i da poštuju saobraćajnu signalizaciju i znakove na putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MARINKO MADŽGALJ BI DANAS SLAVIO 46. ROĐENDAN: Večiti dečak je otišao prerano - porodica i prijatelji se još uvek ne mire sa gubitkom