NOVE IZMENE ZBOG FINALNIH RADOVA: Kružni tok kod Ušća napreduje svakog dana, kraj radova očekuje se do kraja nedelje

A. Z. K.

26. 08. 2024. u 12:48

PUTARI izvode i finalne radove na izgradnji kružnog toka na delu koji spaja Bulevare Mihajla Pupina i Nikole Tesle sa Brankovim mostom.

НОВЕ ИЗМЕНЕ ЗБОГ ФИНАЛНИХ РАДОВА:  Кружни ток код Ушћа напредује сваког дана, крај радова очекује се до краја недеље

FOTO: Novosti

U Sekretarijatu za saobraćaj najavili da će se tokom nedelje biti zatvarane pojedine trake kako bi se posao završio. Danas rano ujutru za saobraćaj će biti otvorene po dve saobraćajne trake u oba smera, a ovaj režim trajaće do srede uveče.

Tokom vikenda bila je otvorena samo jedna saobraćajna traka ka centru grada, dok su ka Novom Beogradu vozači na raspolaganju imali dve trake.

- U sredu od 20.00 časova do 6.00 u četvrtak biće zatvorena cela raskrsnica gde se radi kružni tok. Zbog toga će sva vozila sa Brankovog mosta skretati desno u ulicu Ušće prema Bulevaru Nikole Tesle. Brankovom mostu će se pristupati samo iz ulice Sajmište. Nakon završetka ovih radova, kružni tok će biti pušten za saobraćaj - saopštili su u Sekretarijatu za saobraćaj.

Zeleni venac i Pop Lukina

RADNICI "Beograd puta" sredili su i raskrsnicu između Crnogorske, Gavrila Principa, Pop Lukine i Jug Bogdanove. Ovaj potez posebno je značajan zbog najveće okretnice autobusa u gradu "Zeleni venac", ali i zbog velikog priliva vozila po zatvaranju starog savskog mosta. Vozači na ovom delu takođe imaju na raspolaganju kružni tok.

Nadležni su i upozorili vozače da će u sredu ujutru biti obavljena i pojačana kontrola nepropisno parkiranih vozila u Ulici Ušće, kao i da će biti sklonjena vozila koja nisu ostavljena na propisan način. Ova kontrola biće odrađena kako bi se omogućilo da vozila javnog prevoza i ostala vozila koriste ovu trasu neometano.

Beoinfo

Ako sve bude teklo po planu, Beograđani će dobiti novu raskrsnicu i pre najavljenog roka za završetak posla. Radovi kod Ušća počeli su tokom prošlog meseca, a gradski čelnici odlučili su se da ovaj veliki projekat bude urađen tokom leta kada je manje Beograđana kod kuće. Prema rečima stručnjaka, kružni tokovi su dobro rešenje za raskrsnice i deonice gde ima manje pešaka, a i manje je zadržavanje vozila. Imaju nekoliko prednosti, a to su sigurnost, kapacitet je veći nego kod klasičnih raskrsnica, vozila se kraće zadržavaju u raskrsnici.

Inače, plan je da se u ovom delu Novog Beograda naprave tri kružne raskrsnice i potpuno ukinu semafori. Smatra se da će "trougao" kružnih tokova oko Tržnog centra "Ušće" rešiti problem najvećeg čepa koji se stvara na prelasku iz Novog Beograda u stari deo grada. Osim na prilazu Brankovom mostu, kružni tokovi biće izgrađeni u Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru Mihajla Pupina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAPADNUTE POLICIJSKE STANICE, PRUGE, PUTEVI: Ubijeno najmanje 33 ljudi (VIDEO)