BEZBEDNOST UČENIKA PRIMARAN ZADATAK: Predstavnici predškolskih ustanova u resornom ministarstvu

B.B.

26. 08. 2024. u 11:50

POMOĆNIK ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić sastao se sa predstavnicima predškolskih ustanova sa teritorije Beograda, na kome je jedna od tema bila i unapređenje bezbednosti dece i zaposlenih.

БЕЗБЕДНОСТ УЧЕНИКА ПРИМАРАН ЗАДАТАК: Представници предшколских установа у ресорном министарству

Foto Arhiva

Na sastanku se razgovaralo o izmenama podzakonskih akata, unapređivanju profesionalnih kompetencija zaposlenih, projektnim aktivnostima, unosu i ažuriranju podataka u JISP-u, pripremljenosti ustanova za početak radne godine, unapređivanju bezbednosti dece i zaposlenih, kao i aktivnostima usmerenim na zajedništvo, toleranciju i inkluzivnu praksu.

- Cilj sastanaka je da upoznamo kolege iz predškolskih ustanova u vezi sa izmenama zakonske legislative - rekao je Pašić. - Značilo nam je da čujemo i njihovo mišljenje, kako oni vide celokupnu situaciju, koji su to akti koje je moguće menjati i kako da napredimo uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

On je dodao da je formirana radna grupa pri Vladi koja se bavi predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, gde su predstavnici različitih ministarstava, predstavnici kabineta predsednika Vlade, kao i predstavnici sindikata.

- Jedna od tema je i unapređenje bezbednosti dece i zaposlenih, zatim početak nove radne godine, izazovi sa kojima se kolege susreću, stručno usavršavanje i profesionalne kompetencije - kazao je on.

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić rekla je da je grad u protekloj godini radio na proširenju kapaciteta u vrtićima i istakla da prvi put u Beogradu nisu imali liste čekanja u četiri opštine, kao i da veruje da su roditelji zadovoljni rezultatima konkursa.

- Važno je da kažemo da će i ove godine državni vrtići, odnosno boravak dece u državnim vrtićima biti potpuno besplatan za sve roditelje, a da subvencija za boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama ostaje 33.000 dinara - navela je ona. - Cena je fiksna i ne umanjuje se bez obzira na broj dolazaka dece.

Posle skupa u Beogradu, biće održani i u Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru, Užicu i Kragujevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!