VASA MICIĆ DOBIO MURAL: OŠ "Jovan Cvijić" sa Karaburme odužila se svom nekadašnjem učeniku

B.B.

29. 08. 2024. u 12:01

NA ZIDU OŠ "Jovan Cvijić" na Karaburmi juče je osvanuo devet metara visoki mural Vase Micića, našeg sjajnog košarkaša. Na inicijativu direktorke škole Valentine Panđaitan mural površine od 100 kvadrata, koji će postati simbol ovog dela prestonice, oslikali su umetnici Marija i Stevan Šoln.

ВАСА МИЦИЋ ДОБИО МУРАЛ: ОШ Јован Цвијић са Карабурме одужила се свом некадашњем ученику

Foto: Tamara Erdeljanov

Naš bronzani reprezentativac sa Olimpijade u Parizu je u školskim klupama počeo da sanja velike sportske snove, koje i ostvario. Uprkos napornim treninzima i odsustvovanju sa nastave nikada nije zapostavljao školske obaveze, učenje i obrazovanje i trudio se da na svakom koraku bude najbolja verzija sebe.

- U našoj školi volimo da kažemo: "Jednom u školi 'Jovan Cvijić', zauvek u našem srcu". Vasa je najbolji primer toga, jer nas nikada nije zaboravio, iako je prošlo više godina otkako je sedeo u našim klupama. I dalje smo u bliskom kontaktu, pratimo njegove utakmice i karijeru, a među prvima mu čestitamo na velikim uspesima - istakla je direktorka Panđaitan. - On nas, s druge strane, uvek rado poseti kad god može. Već duže vreme smo planirali ovaj projekat, i nije mogla postojati bolja prilika za njegovu realizaciju.

Ona navodi da su đaci oduševljeni, svi žele da vide mural i budu uspešni poput Vase Micića. Direktorka škole se zahvalila svim gradskim sekretarijatima i ustanovama na podršci da se mural izradi što efikasnije i brže. Za izradu murala ovih dimenzija bila su potrebna tri intenzivna dana rada. Škola se na Staroj Karaburmi nalazi još od 1923. godine, što je čini jednom od nastarijih škola u našoj prestonici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKI POLITIKOLOG: Saveznici Ukrajine više ne mogu da utiču na tok sukoba, Putin to veoma dobro razume