TINEJDŽERIMA TREBA KUTAK: Padinska skela ima nekoliko igrališta za najmlađe, starija deca kao da su zaboravljena

A. Z. K.

30. 08. 2024. u 16:26

BROJNI su problemi koji muče stanovnike Padinske skele, a jedan od njih je i nedostatak prostora u kome najmlađi i tinejdžeri mogu da provode slobodno vreme.

ТИНЕЈЏЕРИМА ТРЕБА КУТАК: Падинска скела има неколико игралишта за најмлађе, старија деца као да су заборављена

B. B.

Manjkaju prostori za nešto stariju decu, pa ona često vreme provode u parkićima koji su namenjeni predškolcima. U ovom palilulskom naselju ima svega nekoliko uređenih površina koje su namenjene najmlađim stanovnicima.

B. B.

 

U Padinskoj skeli, u sklopu vrtića, postoji parkić za predškolce. Međutim, u nedostatku prostora tinejdžeri ovde takođe borave jer nemaju prostor za sebe. U delu naselja koje se zove Tovilište takođe postoji dečje igralište i ono je obično ispunjeno mališanima. Uveče prostor koriste stariji i zato se često dešava da je mobilijar u parkićima oštećen.

- U te parkiće dolaze starija deca jer za njih zaista ne postoji apsolutno nikakav sadržaj gde bi oni mogli da provode svoje slobodno vreme. Bilo bi lepo kada bi se i za tu decu izgradili recimo košarkaški i fudbalski teren i skejt-park u blizini hale - rekla je za "Novosti" Svetlana Milanović iz Udruženja građana "Volim Padinjak".

Godinama već žitelji pronalaze načine da sami nadomeste nedostatke koje imaju u naselju. Udruženje građana "Volim Padinjak" prethodnih godina organizovalo je brojne akcije kako bi se poboljšao život u ovom delu Palilule. Sređivali su staze za šetnju kroz šumu, organizovali brojne aktivnosti kako bi se sve generacije zabavile, kosili su sami travu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOK JE BIO RAT, OVDE SU MU ZAMERALI - SAD JE NAŠ ZET: Poznati Slovenac o poznanstvu sa Borom