ZAZIDANA U SRCU VRAČARA: Sugrađanka Mirjana Mitov živi u nepodnošljuivim uslovima zbog bahatog komšije koji zida u Makenzijevoj 91

S.V.

06. 09. 2024. u 13:00

ŽIVOT u stanu na četvrtom spratu zgrade u Makenzijevoj 91 na Vračaru za sugrađanku Mirjanu Mitov pravi je pakao. Zbog bahatog komšije sa trećeg nivoa, koji je napravio dupleks tako što je prisvojio zajednički prostor na četvrtom spratu i počeo nadziđivanje, ona je sada maltene zazidana u sopstvenom stanu. Od početka avgusta do danas tri puta se žalila gradskoj građevinskoj inspekciji, slučaj je stigao i do Prvog osnovnog suda, ali "gradilište" i dalje radi.

ЗАЗИДАНА У СРЦУ ВРАЧАРА: Суграђанка Мирјана Митов живи у неподношљуивим условима због бахатог комшије који зида у Макензијевој 91

FOTO: N. Skenderija

Kako nam je ispričala očajna i ogorčena Mirjana, prijavljeni sused je od opštine dobio građevinsku dozvolu jer je, navodno, podneo zahtev za tavanski prostor, lažirajući i saglasnost potrebne većine stanara u zgradi. Nigde nije postavio tablu sa informacijama o gradnji, te se ne zna šta zida, ko zida, na kom prostoru i kada će to biti završeno.

Na trećem spratu, gde "graditelj" živi, napravio je dupleks tako što je pripojio zajednički deo na četvrtom spratu, te je stanarima onemogućio izlaz na krov radi popravke i održavanja krova cele zgrade, a od svih komšija najgore je prošla Mirjana, koja živi u nepodnošljivim uslovima u stanu na četvrtom spratu, gde se nekad nalazio tavan. Njen stan je, inače, legalan i o tome poseduje dokaze.

- Nisam dala nikakvu saglasnost, niti je skupština stanara dala odobrenje. Protivila sam se izdavanju građevinske dozvole i podnela sam Opštini Vračar zahtev za ponavljanje postupka, kad sam saznala da su oni izdali taj dokument - priča nam Mitova. - Dok je izvodio radove, probio je zid mog stana, napravio rupu kroz koju se vide nebo i kablovi struje, što je uzrokovalo prekid elektirčne energije u mom stanu. Zazidao je prozor ulazne prostorije preko kog se izlazilo na ravni limeni krov i tako je onemogućio da mi u stan ulazi dovoljno svetlosti i vazduha.

Bez odgovora

OD Gradske građevinske inspekcije nismo dobili odgovor na pitanje da li su dobili prijavu za gradnju u Makenzijevoj 91 na Vračaru, a nismo saznali ni da li su inspektori bili na terenu i da li su preduzeti neki koraci protiv bahatog "građevinca" iz komšiluka.

Isti slučaj je sa prozorom kupatila. Mirjani sada ne funkcioniše rashladna ventilacija iz kuhinje koja je sa spoljne strane stana, a neophodna joj je za svakodnevni život. Ali, mukama tu nije kraj.

- Krajem avgusta skinuo mi je klimu i sada, u ovim uslovima, kada temperatura svakog dana ide iznad 35 stepeni, ugrožava moj život i zdravlje jer ne mogu da rashladim stan u kome živim. Imam zdravstvene probleme. Dobijala sam i pretnje. Od početka avgusta, tri puta sam se obraćala Gradskoj građevinskoj inspekciji, tražila sam da dođu, prekinu radove i zapečate gradilište, ali ništa. Pokrenula sam i nekoliko postupaka pred Prvim osnovnim sudom radi zaštite mojih prava. Bespomoćna sam, očajna i ne vidim kraja ovoj agoniji - kaže naša sagovornica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH REŠITE TO Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)