POMERENE ODREĐENE LINIJE GRADSKOG PREVOZA: Održava se „Beogradska brza desetka“ sa više od 4.000 trkača

Novosti onlajn

07. 09. 2024. u 11:42

ULIČNA trka na 10 kilometara u organizaciji Beogradskog maratona "Beogradska brza desetka“ održaće se danas i okupiti više od 4000 trkača iz Srbije i regiona, saopštili su organizatori.

ПОМЕРЕНЕ ОДРЕЂЕНЕ ЛИНИЈЕ ГРАДСКОГ ПРЕВОЗА: Одржава се „Београдска брза десетка“ са више од 4.000 тркача

Foto: Beoinfo

Start trke biće u 18.00 časova na stazi na Novom Beogradu.

„Drugu godinu zaredom, 'Beogradska brza desetka' okupitiće preko 4.000 trkača iz Srbije i regiona, ali i elitnih takmičara iz Kenije, Etiopije, Maroka, Španije", navodi se u saopštenju.

Održavanje trke u dužini od 10 kilometara, koja će u sklopu saradnje sa Srpskim atletskim savezom ujedno biti i prvenstvo Srbije na ovoj deonici, iziskivaće i zatvaranje pojedinih ulica na Novom Beogradu kao i promene trasa određenih linija gradskog prevoza.

Bulevar Nikole Tesle u smeru ka Zemunu biće zatvoren za saobraćaj od 8.00 do 21.00 sat, dok će ulice Ušće i Trešnjinog cveta biti zatvorene od 17.00 do 21.00 čas.
Organizatori su poručili da je staza na Novom Beogradu na kojoj će se trčati sertifikovana od strane Svetske atletike.

„Svi rezultati biće priznati od strane ove organizacije i bodovaće se u zvaničnom kalendaru svetskih uličnih trka, što je još jedan dokaz kvaliteta i visokih standarda organizacije koje je postavio Beogradski maraton", stoji u saopštenju Beogradskog maratona.

Organizatori navode da će trka imati i humanitarni karakter, koji će biti usmeren prema osobama sa invaliditetom.

„Svi koji to žele slanjem sms-a sa sadržajem heroji na 3023 doniraće sredstva koja su namenjena kao pomoć osobama sa invaliditetom. Oni koju pošalju pet poruka, učestvovaće i u nagradnoj igri u kojoj će imati šansu da na poklon dobiju patike", poručili su iz Beogradskog maratona.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VILANDER ŠOKIRAO SVET: Nije čudno kada Đoković gubi!