PRIVATNIK DOBIJA JOŠ 84 LINIJE: Okončan tender za preuzimanje dela gradskog prevoza

B.B.

09. 09. 2024. u 11:19

NA tender za predaju 84 linija javnog prevoza u ruke privatnika, kako saznajmeo, podneta je samo jedna prijava konzorcijuma BG BUS PREVOZ d. o. o. iz Zemuna, sa dvadesetak članica. Javna nabavka je završena juče, a narednih dana će se znati da li je i jedini zainteresovani dobiti posao. Ako bude prihavćena ponuda, to će praktično značiti da GSP neće više biti i najveći javni prevoznik u glavnom gradu.

ПРИВАТНИК ДОБИЈА ЈОШ 84 ЛИНИЈЕ: Окончан тендер за преузимање дела градског превоза

Foto Z. Jovanović

.

Kako je navedeno u javnoj nabavci, radi se o obavljanju delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na teritoriji opština Grocka i Zvezdara (linije 300), Voždovac 400), Čukarica i Rakovica (500) i delu linija sa pretežnom dužinom trase na navedenim opštinama, uključujući i gradsku opštinu Savski venac. Radi se o 84 linije, na kojima bi trebalo da saobraća ukupno 497 vozila, plus 50 rezervnih autobusa. Ugovor će biti potpisan na 10 godina.

PRIVATNIK NA POTEZIMA 100 I 700

OD 1. septembra, privatni auto-prevoznik je počeo da prevozi putnike na linijama koje na potezu 100 saobraćaju ka naseljima na levoj obali Dunava, kao i na potezu 700.

Prvobitni rok za podnošenje prijava bio je 26. avgust, ali je on kasnije pomeren na 5. septembar. Konzorcijum koji se jedini prijavio, u kome su između ostalih i ASP "Strela" i "Banbus" iz Obrenovca, kako saznajemo, podneo je ponudu od 156,9 milijardi dinara sa PDV-om, što je za dvadesetak milijardi manje od procenjene vrednosti.

Sekretarijat za javni prevoz je u aprilu raspisao javni poziv vredan oko pola milijarde evra, koji se tiče privatizacije GSP-ovih autobuskih poteza 100 i 700, na koji je stigla samo jedna ponuda - ASP "Strela" (ASP "Strela" d. o. o. Obrenovac i ASP "Strela" d. o. o. Ub). Vrednost te ponude bila je oko dve milijarde dinara (bez PDV) manja od procenjene vrednosti za ovo javno-privatno partnerstvo. Za solo vozila "Strela" je ponudila 270 dinara (bez PDV) po kilometru, za zglobna 337,5 dinara po kilometru, a za minibuseve 189 dinara po kilometru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije