BIĆE JOŠ VILA NA DEDINJU: Javni uvid na Plan detaljne regualcije u blizini Muzeja istorije Jugoslavije

B.B.

12. 09. 2024. u 11:57

SEKRETARIJAT za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za izradu Plana detaljne regulacije (PDR) za područje između ulica Konavljanske, Topčiderski venac i kompleksa "Muzeja istorije Jugoslavije". Plan predviđa značajnu novu gradnju kvadrata za porodično stanovanje.

БИЋЕ ЈОШ ВИЛА НА ДЕДИЊУ: Јавни увид на План детаљне регуалције у близини Музеја историје Југославије

Foto: PDR

Planom je predviđeno povećanje bruto građevinske površine za porodično stanovanje pet puta, sa trenutnih 1.550 na 7.874 metara kvadratnih. Očekuje se povećanje broja stanovnika sa sadašnjih 48 na 90.

Objekti za višeporodično stanovanje, kojih je sada 1.142 kvadrata, nisu predviđeni.

Cilj plana je definisanje uslova za izgradnju objekata pretežno stambene namene na ovoj lokaciji, uz detaljnu razradu pravila građenja i uređenja prostora, kao i procenu planiranih kapaciteta u skladu sa važećim urbanističkim osnovama. Planom je obuhvaćeno područje od 1,86 hektara, od kojih je zona stanovanja - 1,15 hektara.

Prema tipologiji Prostornog plana grada Beograda (PGR), planirana je zona porodičnog stanovanja u formiranim gradskim blokovima zaštićenih celina (S3), sa minimalnom veličinom građevinske parcele od 900 metara kvadratnih. Lokacija je izuzetno povoljno pozicionirana i dobro saobraćajno povezana sa svim delovima grada. Dozvoljena je izgradnja jednog stambenog objekta po parceli, a zgrada sa više ulaza na parcelama minimalne površine od 1.800 kvadrata.

Rani javni uvid trajaće do 23. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE TEK SAD U ŠOKU! Ameri otkrili: Svetski moćnici sakrili ključni doping-dokaz koji bi spasao rusko čudo od deteta!