PRELIV DOBIO AUTOBUS: Konačno odgovor na molbe iz udaljenih naselja na levoj obali Dunava

B.B.

16. 09. 2024. u 11:05

STANOVNIKE naselja na levoj obali Dunava od juče prevoze tri nove linije javnog prevoza - 102P (Padinska skela - Besni Fok - Preliv), 103 na potezu Padinska skela - Zemun i 112, od Zemuna do MZ Reva.

ПРЕЛИВ ДОБИО АУТОБУС: Коначно одговор на молбе из удаљених насеља на левој обали Дунава

Foto: UG "Volim Padinjak"

Kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz, na 30 kilometara od centra grada, posle Padinske skele, između Dunava i Tamiša, nalazi se jedno od najstarijih naselja opštine Palilula na levoj obali Dunava - Preliv. Izgradnjom odvodnih kanala, kao i stambenih naselja i imanja "Pionir" sredinom 20. veka u naselju Besni Fok, ovo područje je dobilo konkretnu formu i biva stalno naseljeno.

PEŠAČILI DO STAJALIŠTA

STANOVNICI Besnog Foka i Preliva bili su upućeni na korišćenje javnog prevoza izlaskom na Zrenjaninski put ili pešačenjem do naselja Vrbovski. Sekretarijat za javni prevoz je doneo odluku da se sa početkom nove školske godine odgovori pozitivno na zahteve građana i uspostavi nova linija koja će direktno opsluživati ova dva naselja - kažu u Sekretarijatu.

Na novoj liniji 102P (Padinska skela - Besni fok - Preliv) saobraćaće minibus sa intervalom nailaska od 60 minuta.

Foto: UG "Volim Padinjak"

Tekst potpisa

- Na osnovu ranijih zahteva korisnika, udruženja građana i opšine Palilula, uvedena je linija 103, na kojoj će vozila saobraćati svakih 27 minuta - kažu nadležni. - Trasa linije 112 ići će od Zemuna do MZ Reva - Duboka bara, a vreme između dva polaska je 32 minuta.

Na termin uvođenja linije dodatno je uticao najavljeni početak radova u Bulevaru despota Stefana na izgradnji tunelske veze od Karađorđeve ulice do Dunavske padine, kao i drugih planiranih radova u zoni Pančevačkog mosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

4 proizvoda koja vaša deca koriste svaki dan i koja morate dobro odabrati jer mogu biti opasna po zdravlje