POHOVANI KAČKAVALJ ČISTA 10: Akademci zadovoljni ishranom i higijenom, u studentskim restoranima
PROSEČNA ocena hrane u studentskim restoranima u prošloj godini je 8,96, što je više nego u 2019. godini.

Foto M. Anđela
Najbolja "klopa", po mišljenju studenata, jeste u restoranima "Zemun" koji je dobio 9,48 i "Đušina" 9,36. Iako su i oni dobili visoke ocene, iznad osam, akademci su najmanje zadovoljni "Studentskim gradom" i "Karaburmom". Omiljeno jelo je pohovani kačkavalj, kao i generacijama akademaca pre njih, a najmanje vole da jedu musaku. Za petinu više studenta nego lane higijenu u restoranima ocenilo je čistom desetkom.
TRAŽE OBROKE ZA VEGETARIJANCE
Pored pice, u restoranima gde je nema u ponudi, studenti bi želeli više jela od pilećeg belog mesa. Takođe, predlagali su razne vrste pasti i rižota, veći asortiman mlečnih proizvoda, više jela od pečuraka (čorba, gulaš, sos..), punjenu pljeskavicu, pohovane tikvice, rusku salatu, riblju čorbu, veći izbor salata, kao i obroke za vegetarijance.
Ovo su rezultati istraživanja zadovoljstva uslugom ishrane u studentskim restoranima, koje je uradio Studentski centar "Beograd" od 2. do 6. novembra prošle godine. Svoje mišljenje, kritike i predloge iznelo je 1.454 akademaca, izabranih slučajnim odabirom, što je više od deset odsto od ukupnog broja onih koji se hrane u svakom od restorana Studentskog centra. Najviše njih - 250 - živi u "Studenjaku".

N. Skenderija
Akademci su ocenjivali odnos cene i kvaliteta, higijenu, ljubaznost osoblja, veličinu porcije, kvalitet hrane i izbor jela. Takođe, imali su mogućnost da predlože šta bi voleli da se još nađe u jelovniku, koje im je omiljeno, a koje najlošije jelo.
BROJKE I CENA
U prošloj godini u kuhinjama restorana Studentskog centra "Beograd" je spremljen 2,21 milion obroka, od čega 222.911 doručaka, 1,1 milion ručkova i 815.237 večera. Cena tri obroka dnevno koju plaća student iznosi 171 dinar. Doručak ih košta 40 dinara, ručak 72 i večera 59 dinara.
Ishranom u restoranu najzadovoljniji su studenti specijalističkih studija, prve godine studija i doktorandi, a najmanje studenti pete, treće i četvrte godine.
Najveći broj studenata je veoma zadovoljan odnosom cene i kvaliteta, što su i pokazali ocenom 9,42. Manjina je predlagala da obrok poskupi, kako bi se obezbedio nešto veći kvalitet hrane. Većina smatra da je veličine porcije dovoljna i da zaslužuje ocenu 8,95.
Higijena je ocenjena sa 9,37, uz brojne izjave zadovoljstva čistoćom u restoranima. Za kvalitet hrane kuvari su dobili ocenu 8,71. Negativni komentari su se odnosili na to da je meso žilavo, nedovoljno sveže ili ispečeno, a manji broj studenata smatra da su jela masna, da se hrana ne služi dovoljno topla, da hleb nije svež.

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

TRAMP ZASPAO I ZAHRKAO NA SAHRANI PAPE? U njega je ušao duh "Uspavanog Džoa" ili to baš i nije tako?
"USPAVANI Donald" na delu ili baš i ne?
27. 04. 2025. u 14:11
Komentari (0)