NIČE VILA BEZ "PAPIRA": Uprkos zabrani, u Ulici Beogradskog bataljona uveliko se zida drugi sprat

S. V.

30. 04. 2021. u 08:51

MEĐU vilama u mirnom delu Čukarice, u uskoj i lepo uređenoj Ulici Beogradskog bataljona na broju 71 niče nelegalna građevina.

НИЧЕ  ВИЛА БЕЗ ПАПИРА: Упркос забрани, у Улици Београдског батаљона увелико се зида други спрат

Foto Z.Jovanović

Uprkos rešenju gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, kojim se nalaže prekid bespravnih radova i zatvaranje gradilišta, investitor je sazidao garažu i gotovo dva sprata.

Građevinske table nema, narandžasta traka na kojoj piše "zatvoreno gradilište", nije dirnuta, ali je stara skinuta i bačena u pesak.

Reporteri "Novosti" u Ulici Beogradskog bataljona nisu zatekli radnike, ali na gradilištu stoje vreće sa cementom, mobilni toalet, alat, kao i lična oprema zidara. Sudeći po dosad urađenom, ukoliko se investitor ogluši o naređenje nadležnih da sruši dosad ozidano, ovde će nići vila sa garažom i bar dva povučena sprata.

UKLONILI REŠENjE O OBUSTAVI

IAKO su iz Gradske uprave rekli da je inspektor, prilikom zatvaranja gradilišta, u okviru redovne procedure okačio i kopiju rešenja o obustavi radova, taj papir nismo videli kod vile u izgradnji.

U Gradskoj upravi nam je rečeno da se postupak protiv odgovornog vodi i pred nadležnim tužilaštvom.

- Građevinski inspektor Sektretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave vodi postupak inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekta u Ulici Beogradskog bataljona 71 na Čukarici - objašnjavaju u nadležnom sekretarijatu.

RAMPA Nadležni su privremeno zatvorili gradilište, Foto Z.Jovanović

- U toku postupka doneto je rešenje o uklanjanju bespravno izvedenih radova. Takođe, doneto je rešenje kojim je zatvareno predmetno gradilište stavljanjem službenog znaka "zatvoreno gradilište", pribijanjem kopije rešenja na vidnom mestu, kao i postavljanjem posebne trake za obeležavanje zatvorenog gradilišta. U toku je postupak i pred nadležnim tužilaštvom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (2)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!