
АКО СЛАВИТЕ СВЕТОГ СТЕФАНА, ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Најједноставнија припрема традиционалног колача
Пред вама је једноставан рецепт за славски колач.
08. 01. 2025. у 13:44Новости онлине

ИСКОРИСТИТЕ ОСТАТКЕ ХРАНЕ ОД БОЖИЋА: Не бацајте ништа, ево како да направите укусне оброке
Припремите скроз нова јела од остатака хране од Божића.
08. 01. 2025. у 12:59Новости онлине

НЕОДОЉИВО УКУСАН ПОЧЕТАК ДАНА: Пуњени хлеб са сиром на италијански начин
Пуњени хлеб са сиром је савршен за журке и дружења, запече се у рерни и свако може да узме залогај.
08. 01. 2025. у 07:00

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства
Обрадујте укућане савршеном посластицом.
07. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

ЗНАТЕ ЛИ ШТА ЈЕ ПЕШТ? Људи су га јели на селу како би зими имали енергије
Пешт је мешавина млевене сланине (или свињске масти) са белим луком, сољу и понекад зачинима попут паприке.
07. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

САЛАТА СА ЦВЕКЛОМ И ХЕЉДОМ: Необична комбинација састојака у овом рецепту, пуна је витамина и хранљивих материја (ВИДЕО)
Хељда је добар извор беланчевина, влакана и здравих сложених угењих хидрата, па је многи сматрају супрехраном и свакако би требали да размислите о убацивању ове намирнице у неки оброк. У наставку прочитајте како да уврстите ову житарицу у салату и направите укусан оброк који ће вас заситити.
07. 01. 2025. у 10:00Новости онлине

СТАРИНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ ЧЕШКЕТ: Необичан спој житарица и пилетине спрема се генерацијама
Чешкет је врло стари рецепт који се преносио са генерације на генерацију. Део је херцеговачке традиције и прави се увек за Божић. Чешкет се спрема са пилетином без кости и житарицом попут јечма или пшенице.
07. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА БОЖИЋНУ ЧЕСНИЦУ: Традиционална погача се ломи рукама, сви траже парицу!
Божићна чесница може да се направи на бројне начине, али обичај је да се у њу стави новчић умотан у фолију, зрна пасуља и кукуруза и комадић дрена. У питању је слана погача која се ломи рукама и уз оброк на Божић једе уместо хлеба.
06. 01. 2025. у 11:00 >> 08:26Новости онлине

ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан
Код овог рецепта можете надев да мењате и прилагођавата вашем укусу.
07. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

КАКО НАПРАВИТИ САВРШЕНУ ЧЕСНИЦУ: Традиционални рецепт који доноси срећу и радост за Божић
ОБРЕДНИ хлебови заузимају посебно место у српској традицији, јер симболизују живот, заједништво и духовну повезаност породице.
06. 01. 2025. у 16:07

ГРЧКИ КОЛАЧИЋИ МЕЛОМАКАРОНИ: Обавезно морају да се нађу на вашој Божићној трпези
Меломакарона је, поред гурабија, традиционални грчки Божићни колач, без ког се ни једна грчка кућа у време празника не може ни замислити. Наиме то су колачићи са медом, каранфилићем и циметом, због чега њихови домови у ово доба године предивно миришу.
06. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

ПРАЗНИЧНА ТРПЕЗА ЗАСЛУЖУЈЕ ДОБРУ ТОРТУ: Божићна торта, права домаћинска посластица од ораха, јаја и чоколаде (ВИДЕО)
Пред нама су најлепши празници, а ми вам доносимо рецепт за посластицу која је улепшати празничне дане.
06. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

КАКО СЕ ПРАВИ ВОЈВОЂАНСКА ЧЕСНИЦА ЗА БОЖИЋ: Слатка пита са сувим грожђем и медом
После раскошног божићног ручка послужите и војвођанску чесницу, чувену слатку питу са сувим грожђем и медом. Обичаји зависе од краја до краја, па се тако у Војводини уместо погаче прави слатка пита са медом, орасима и сувим грожђем. Укусом доста подсећа на баклаву, па вам предлажемо да направите војвођанску чесницу као колач после ручка.
06. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЕВО КАКО ТРЕБА ДА ИЗГЛЕДА ТРПЕЗА ЗА БОЖИЋ: Стари обичај је да се на столу нађе ових 7 јела
Стари обичај је да се на Божић на вашој трпези нађе бар седам јела, јер она симболишу срећу и благостање, односно да ћете читаве године имати шта да једете. Обичај потиче још из старих времена када није било довољно намирница и свако јело је симболисало један дан у недељи, зато их је обавезно било седам на трпези. Сазнајте и шта треба да се нађе на трпези.
06. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

УКУСАН И ЗАСИТАН ОБРОК ЗА БАДЊИ ДАН: Посни паприкаш од сочива, јело на кашику које прија свима
Посни паприкаш од црвеног сочива је јело на кашику које ће пријати свима.
06. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ОВАКО ШПАНЦИ ПРИПРЕМАЈУ РИБЉУ ЧОРБУ: Од две врсте рибе и морских плодова, а не постоји особа која ће јој одолети (ВИДЕО)
Рибља чорба је идеална за време поста и празника. Прави се лако и брзо, а врсту рибе можете да бирате по укусу.
06. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ РОЗЕН ТОРТУ: Посластица која одолева времену - САвршен слаткиш за Бадње вече
Розен торта је старинска посластица која се некада правила много компликованије него данас, јер сте коре сами морали да правите.
05. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима
Идеја за посне специјалитете никад доста, а ако се једноставно праве и укусни су, онда сте направили пун погодак . Брзо и лако се спремају, декоративне су и преукусне.
05. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ХРСКАВЕ СВИЊСКЕ БАЈАДЕРИЦЕ ЗА БОЖИЋНИ РУЧАК: Гурманлук који Срби обожавају
За божићни ручак направите неодољиве свињске бајадерице које се истовремено топе и крцкају у устима. Припрема се једноставно, а за Божић је пожељно да се на трепези нађе и свињско месо, а ове бајадерице су наш предлог.
05. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ОРАДА ПЕЧЕНА У РЕРНИ СА КРОМПИРОМ: Посно јело за Бадње вече!
Укусна орада печена у рерни је савршен посни оброк уз кромпир и зачине.
05. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ПОСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД РИБЕ: Идеалан специјалитет за све који посте
Једноставан рецепт уз који ћете брзо припремити овај специјалитет од рибе.
05. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

СВЕ О ЧЕСНИЦИ: Када и како се припрема, које врсте постоје и зашто се ставља новчић?
Православни верници Божић славе 7. јануара, када се породица окупља око богате трпезе и проводи дан у љубави и захвалности. Уколико говоримо о храни, чесница је незаобилазни део наше традиције и ломи се за доручак.
05. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПОСНО, А НИКАД УКУСНИЈЕ: Баклава са сувим шљивама
Необичан је рецепт који ће вам одмах прирасти за срце.
04. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

КАКО СЕ ПРАВИ ПЕЧЕНИЦА ЗА БОЖИЋ: Најсочније месо за празнични ручак, а уз овај трик биће савршено испечена
Печеница је неизоставни део трпезе за Божић, а уз ове савете професионалних кувара испашће савршено! Месо ће бити сочно, а спољашност лепо запечена и хрскава.
04. 01. 2025. у 14:00Новости онлине