OGRANIČENE CENE GORIVA I SUBVENCIJE ILI ŠTRAJK: Taksisti uputili nadležnim institucijama nekoliko zahteva i upozorenje

I. D. S.

20. 01. 2022. u 07:39

UKOLIKO ne dobiju subvencije na zarade zaposlenih i ne isplate im se one za nabavku uređaja za elektronsku fiskalizaciju, taksisti će pokrenuti štrajk, upozorili su auto-prevoznici iz Unije poslodavaca.

ОГРАНИЧЕНЕ ЦЕНЕ ГОРИВА И СУБВЕНЦИЈЕ ИЛИ ШТРАЈК: Таксисти упутили надлежним институцијама неколико захтева и упозорење

Odbor taksista / Foto UPCG

Dok Sindikat taksista traži da se hitno ograniče cene goriva, jer zbog lošeg socio-ekonomskog stanja u zemlji nisu u mogućnosti da povećaju cene usluge, te već duže vreme posluju sa gubicima.

Predsednik Odbora za taksi prevoz u Uniji poslodavaca Dejan Nuculović kaže da oni drugačije ne mogu da se fiskalizuju, a samim tim ni da sprovode program "Evropa sad". Odbor je zatražio hitan sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva ekonomskog razvoja i Uprave prihoda i carina, kako bi im ukazali na velike probleme i poteškoće u kojima se nalaze njihova privredna društva.

Njihova rešenost da u potpunosti primene novine iz Zakona o elektronskoj fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga donela je pogoršanje njihove pozicije na tržištu, jer je, kako kažu, svega oko 30 odsto kompanija iz te delatnosti sprovelo elektronsku fiskalizaciju. Ukoliko razumevanje nadležnih izostane, biće primorani da svoje interese i interese zaposlenih brane na protestu.

NOVI ZAKON O ENERGETICI

STRUKOVNI sindikat taksista zahteva da se u Skupštini hitno pokrene inicijativa za izradu i usvajanje novog Zakona o energetici kojim bi se ograničila cena evrosupera i evrodizela na 1.10 evra po litru.

- Iako poslujemo u uslužnoj delatnosti prevoza putnika i direktno zavisimo od cena nafte i naftnih derivata, nismo u situaciji da poskupljujemo cene naših usluga, već poslujemo sa cenama na nivou 2019. godine, i tako svesno poslujemo sa gubicima - navodi predsednik Sindikata taksista Borislav Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAĆE DA ŽIVE SA 60 E MESEČNO JOŠ...Parlamentarna većina odbila da raspravlja o povećanju srazmernih penzija