VAŽNO PREKINUTI SUKOB IZMEĐU DRITANA I KRIVOKAPIĆA: Neophodan razgovor za rešenje krize

Tanjug

23. 01. 2022. u 17:17

LIDER Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da je za rešenje aktuelne krize u Crnoj Gori neophodan razgovor, pa makar o tehničkoj vladi i određivanju datuma prevremenih parlamentarnih izbora.

ВАЖНО ПРЕКИНУТИ СУКОБ ИЗМЕЂУ ДРИТАНА И КРИВОКАПИЋА: Неопходан разговор за решење кризе

Foto Novosti

- Verujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić-Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine, te da se kroz razgovor pokuša doći do rešenja - rekao je Knežević za Radio Crne Gore.

On smatra da, ako se uspe izaći iz začaranog kruga optužbi između premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, lako može postići dogovor, prenosi portal RTCG.

Knežević je potvrdio da će DF glasati za smenu Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata skupštini, ako nema dogovora unutar parlamentarne većine.

- Smatramo da skraćenje mandata skupštini i određivanje datuma prevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore - istakao je Knežević.

Ocenio je da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

- Imamo realan problem foteljaške svesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu - naveo je Knežević.

Dodao je da, iako je DF pristao da bude deo eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini, ovog puta neće pristati ni na kakve ucene i ponižavanja, niti će dozvoliti da, kako je naveo, 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front bude mariginalizovano ili predstavljeno kao nepodobno.

 

BONUS VIDEO - POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)