TEHNIČKA VLADA ILI IZBORI: Demokratski front nudi dve opcije za rešenje krize u zemlji

V. K.

25. 01. 2022. u 07:39

DEMOKRATSKI front neće podržati manjinsku vladu, već smatraju da se aktuelna kriza u Crnoj Gori može rešiti samo na izborima, ali da bi svemu tome trebalo da prethodi dogovor političke elite.

ТЕХНИЧКА ВЛАДА ИЛИ ИЗБОРИ: Демократски фронт нуди две опције за решење кризе у земљи

Foto DF

Jedan od lidera ovog političkog saveza Nebojša Medojević, komentarišući najave vicepremijera Dritana Abazovića da su u opciji manjinska i tehnička vlada za izlazak iz krize, kao i da bi najpre trebalo razgovarati sa Frontom, rekao je da Abazović nije imao komunikaciju sa njegovim saborcima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem.

- U ovom trenutku mi smo za eventualni dogovor o tehničkoj vladi i o raspisivanju izbora. Dodajem još jedan uslov. Mislim da pre toga treba da se dogovorimo svi u Crnoj Gori, da razlike koje imamo rešimo tako da se oko njih neće voditi politička borba - rekao je Medojević, dodajući da izbori jedino mogu da reše situaciju u zemlji, uz ocenu da ne postoji poverenje. - Prema tome, nikakvih teoretskih šansi nema da DF podrži manjinsku vladu. To bi bila vlada koja bi eliminisala 80 odsto pravoslavnog stanovništva u Crnoj Gori. To nije dobro.

Medojević je rekao da se za prevazilaženje krize mora naći miran put.

- Ne znam hoće li biti mira, jer kao što vidite, mafija ima svoje planove, ne samo u zemlji, nego i u regionu. U ovom trenutku rešenje je da shvatimo da je zemlja u opasnosti. Vreme je da politička elita sedne i napravi dogovor o temeljnim vrednostima koje niko neće dovoditi u pitanje, poput državnog statusa, teritorijalnog integriteta zemlje. Vreme je da napravimo istorijski dogovor i da idemo na izbore - naglasio je Medojević.

SAMO BEZ DPS

SOCIJALISTIČKA narodna partija nije u ponedeljak odlučivala o manjinskoj vladi.

- Ne možemo odlučivati o manjinskoj vladi dok još ova vlada.SNP neće biti deo vlade u kojoj je DPS - poručio je Vladimir Joković, predsednik partije, nakon sednice Glavnog odbora stranke.

PREMIJER SMENIO SEKULOVIĆA

PREMIJER Zdravko Krivokapić preuzeće koordinisanje Ministarstvom pravde, gde je sada vršilac dužnost ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović. Najavljena je i smena potpredsednika Vlade Abazovića sa mesta predsednika Nacionalnog saveta za borbu protiv visoke korupcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista