CETINJE PONOVO GLASA? Formiranje lokalne vlasti u prestonici, Mojkovcu i Petnjici

M. SEKULOVIĆ

26. 01. 2022. u 06:34

FORMIRANjE lokalne vlasti nakon izbora jedino zasada ide bez zastoja u Mojkovcu, dok je u Petnjici započeta sednica SO i zasad su samo verifikovani mandati. Kako stvari stoje, najteže je u prestonici Cetinje, gde je dosadašnja vlast, nakon gubitka dva mandata na izborima 5. decembra, praktično "na aparatima". Zasad, DPS je u bezizlaznoj situaciji, pa se "smeškaju" novi lokalni izbori!?

ЦЕТИЊЕ ПОНОВО ГЛАСА? Формирање локалне власти у престоници, Мојковцу и Петњици

Marko Janketić i Vesko Delić

U Mojkovcu je već za predsednika Skupštine opštine izabran Marko Janketić (Demokrate), dok će početkom februara, bez obzira na žestoke političke sukobe u državi, za predsednika opštine biti izabran Vesko Delić, nosilac pobedničke liste "Za budućnost Mojkovca-DF-SNP".

- To je rezultat dosadašnjih dogovora te, ali i koalicije "Ne damo Mojkovac", Demokrata i URA, koje će sledeće četiri godine činiti vlast u Mojkovcu - saopšteno je iz tabora buduće vlasti.

Na Cetinju, uprkos tome što su odbornički mandati u novom sazivu SO verifikovani još 4. januara, nema pomaka u vezi sa pregovorima oko formiranja vlasti, za šta rok ističe početkom februara.

- Niko nam se nije javljao, niti tražio razgovore oko formiranja vlasti. Naš stav je jasan - da bismo imali čvrstu lokalnu upravu posvećenu revitalizaciji Cetinja, u toj vlasti ne sme biti mesta za DPS. Ne želim da se bavim čaršijskim pričama, ali, ne bi valjalo da dođe do ponavljanja izbora - kaže predsednik OO URA Slavko Šole Janković.

On je bio nosilac liste koja je osvojila četiri odbornička mesta u SO Cetinje, što joj daje solidan pregovarački kapacitet, bez obzira na to što DPS ima 14 mandata, Demokrate 3, Stara garda LSCG 3, SDP i Liberalna partija po jedan, a SDP, oko koje se sve vrti, osam odborničkih mesta. Ova partija je pregovarala sa Starom gardom Liberalnog saveza, iz koje je potom rečeno da SDP "namerava da povede razgovore sa DPS, preferirajući sa njima mogućnost koalicione saradnje u ovom ili onom obliku što je za Staru gardu neprihvatljivo."

PETNjICA

APSOLUTNU pobedu na lokalnim izborima u Petnjici ostvario je DPS, gde su zasad samo verifikovani mandati, ali predsednik SO još nije izabran. U odborničkim klupama DPS će imati 17 odbornika, Bošnjačka stranka šest, Stranka pravde i pomirenja tri, Socijaldemokrate i Demokrate po dva, SDP jednog koliko i SNP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki