ŽENE ŽRTVE SVAKOG DANA: Od početka godine 23 prijave za nasilje nad nežnijim polom

I.D.S.

27. 01. 2022. u 07:13

ALARMANTNI podaci Uprave policije ukazuju da je od početka januara gotovo svakog dana jedna žena bila žrtva nasilja u porodici, a samo u glavnom gradu su podnete 23 prijave.

ЖЕНЕ ЖРТВЕ СВАКОГ ДАНА: Од почетка године 23 пријаве за насиље над нежнијим полом

Ljiljana Raičević , Foto IN4S.NET

Iz Ženskog kluba Skupštine, ali i NVO sektora poručuju da je nasilja sve više i da se u rešavanje ovog problema moraju uključiti i država i celo društvo, kao i da se pooštri kaznena politika.

Samo od 1. do 24. januara službenici Centra bezbednosti Podgorica su na teritoriji glavnog grada registrovali pet krivičnih dela i 18 prekršaja u kojima su žene žrtve nasilja. Da je situacija zabrinjavajuća pokazuju podaci Uprave policije da je samo u Po dgorici od početka godine gotovo svakog dana desio jedan slučaj nasilja nad ženom.

Jedan od slučajeva nasilja koji je uzburkao crnogorsku javnost poslednjih dana je i onaj koji se mogao videti na snimku koji se širio društvenim mrežama, a na kojem se vidi čovek koji fizički napada suprugu u javnosti, u jednom podgoričkom naselju. Kako je saopšteno iz policije, reč je o Podgoričaninu V. S., koji je nakon toga uhapšen, dok je žrtvi nasilja, koja je njegova supruga, pružena lekarska pomoć.

Foto IJZCG

Da bi žene trebalo da dignu glas protiv nasilja, poručuju iz Ženskog kluba Skupštine Crne Gore. Ipak, samo to nije dovoljno, smatra članica tog kluba poslanica Draginja Vuksanović Stanković:

- Kada su u pitanju muški nasilnici onda su to osobe koje su fizički i psihički impotentne. I takvim osobama može se samo stati na put pooštravanjem zakonskih kazni u okviru Krivičnog zakonika.

NEMA OPRAVDANjA

BURNE reakcije u Crnoj Gori izazvalo je i opravdavanje nasilja na ženama od strane voditeljke državne televizije. Naime, novinarka Jovana Božarić Stanišić je u razgovoru sa koordinatorkom SOS telefona Biljanom Zeković, saopštila "da ima žena koje se ponašaju tako da izazovu u muškaracu da se ponaša kako ne treba". Ipak, Zekovićeva je jasno poručila da za nasilje nema opravdanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)