AFERA VODI DO MILA? Prodaju "Avale" češlja Komisija za kontrolu privatizacije

V. K.

29. 01. 2022. u 07:39

PITANjE privatizacije budvanskog hotela "Avale" jedno je od ključnih korupcionaških pitanja u Crnoj Gori, koje nikako da dođe na dnevni red zbog opstrukcije poslanika Demokratske partije socijalista.

АФЕРА ВОДИ ДО МИЛА? Продају Авале чешља Комисија за контролу приватизације

Foto Novosti

Maksim Vučinić (Radnička partija), predsednik skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije kaže da su u ovu aferu umešani i kriminalci sa svetskih poternica, koji su u direktnoj vezi sa liderom DPS-a Milom Đukanovićem!

Hotel "Avala" prodat je britanskoj kompaniji Beppler&Jacobson Ltd za iznos od 3,2 miliona evra, i po mišljenju Vučinića, to je još jedna u nizu privatizacija koja je urađena na štetu Crne Gore, a u korist "tajkunskih veza predsednika Crne Gore Mila Đukanovića".

- Hotel "Avala" je prodat kompaniji iza koje stoji sumnjivi ruski kapital, i na njenom čelu Igor Lazurenko, čovek koji je na saveznoj poternici u Rusiji - saopštio je Vučinić.

- Luzarenko je bogatstvo stekao zloupotrebom službenih ovlašćenja preko ofšor firmi, koje je pokušao da legalizuje u Crnoj Gori. Baš njemu je, zahvaljujući Ani Kolarević i njenoj konačnoj presudi, pošlo za rukom da kupi hotel "Avala" i vile po upola nižoj ceni od procenjene, iako je u trci na tenderu bila danska kompanija koja je za pomenute objekte dostavila ponudu od 7,5 miliona evra.

Vučinić podseća da je Igor Luzarenko Ukrajinac sa ruskim i grčkim pasošem, boravištem u Crnoj Gori. Nijedna institucija do objavljivanja dokumentacije NVO Mans nije reagovala na poternicu za Luzarenkom. Uz potvrdu već onoga što se znalo, da je kontroverzni biznismen ukrao milione, postavlja se pitanje - zbog čega Đukanović štiti Luzarenka.

KORUPCIJA NA VISOKOM NIVOU

- OVO je eklantantan primer korupcije na visokom nivou i uticaja privatnog interesa porodice Đukanović na tadašnju izvršnu i sudsku vlasti koja se sama nameće kao tema Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije - kategoričan je Vučinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)