ĐILAS KAO APOLOGETA MILOVE POLITIKE: Starović o napadima SSP na MSP zbog Božovića

V. N.

27. 01. 2022. u 15:19

AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović je, ne svojom voljom i svakako ne voljom Srbije, primoran da svoje diplomatske poslove obavlja iz Beograda, u iščekivanju povlačenja odluke crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova kojom je u novembru 2020. godine proglašen nepoželjnim.

ЂИЛАС КАО АПОЛОГЕТА МИЛОВЕ ПОЛИТИКЕ: Старовић о нападима ССП на МСП због Божовића

Nemanja Starović, Foto Tanjug

Ovako je juče državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović reagovao na kritike Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa, a u vezi sa "slučajem ambasadora Božovića. Iz SSP su stigle optužbe da Božović, iako je već 14 meseci u Beogradu, prima platu kao da je na službi u inostranstvu.

Starović je optužbe SSP nazvao "zlonamernim i besmisleno argumentovanim":

- Svakome ko voli Srbiju i ponešto zna o diplomatskoj praksi jasno je da je obrazloženje za takav drastičan potez vlasti u Podgorici neumesno i da se ambasadori ne proteruju na takav način ni sa mnogo čvršćim izgovorima, a svakako ne u slučajevima kada je reč o susednim i prijateljskim zemljama. U radnom statusu ambasadora Božovića, sa stanovišta naših pravnih regulativa, nema ničeg spornog. SSP je ničim izazvana napala MSP sopstvene zemlje, sa ostrašćenošću kakvu nisu pokazali ni najekstremniji politički akteri u Crnoj Gori, braneći neodbranjivu odluku Podgorice o proterivanju srpskog ambasadora.

Vladimir Božović, Foto N. Fifić

Starović kaže da je time SSP svesno učinila štetu sopstvenoj državi, stajući otvoreno na stranu pravnog i diplomatskog nasilja, dodajući da to nije prvi put da ta stranka nastupa "kao apologeta politike Mila Đukanovića" ili kao "unajmljeni kritičar" spoljne politike Srbije.

- Svesni smo da pojedini politički akteri u susret predstojećim izborima u Srbiji imaju potrebu da poentiraju na jeftin i neodgovoran način, ali granica ispod koje se ne sme ići jesu čast, dostojanstvo i interesi Srbije, a najnoviji pamflet Đilasove stranke je povredio svaki od tih obzira - naveo je Starović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!