NE PRAŠTAJU MU ŠTO SE PREKRSTIO! Policajac Knežević saslušan i dao jasan odgovor! Da li Crnogorci zataškavaju aferu "Medenica"?

Tanjug

04. 05. 2022. u 14:09

POMOĆNIK komandanta crnogorske protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević negirao je danas optužbe koje mu se stavljaju na teret i tvrdi da je audio-snimak koji se pojavio u javnosti u vezi s događajima iz septembra prošle godine, u vreme ustoličenja mitropolita SPC Joanikija, montiran.

НЕ ПРАШТАЈУ МУ ШТО СЕ ПРЕКРСТИО! Полицајац Кнежевић саслушан и дао јасан одговор!  Да ли Црногорци заташкавају аферу Меденица?

Foto: V.K.

Petar Knežević saslušan je danas u Specijalnom policijskom odeljenju (SPO), povodom audio-snimka na kojem on navodno kaže: "Osvojili smo Cetinje i raščistili tu bagru", preneli su podgorički mediji.

Predsednik Pokreta za promene i jedan od lidera Demokratskokg fronta Nebojša Medojević je za podgorički dnevnik Dan izjavio da je Knežević tokom saslušanja tvrdio da je reč o montiranom snimku.

Foto: V.K.

Dritan: Zataškavanje afere "Medenica"

Predsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je juče da ne želi da ovaj slučaj potisne aferu sa bivšom predsednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Istraga i saslušanje Petra Kneževića pokrenuti su nakon što je na društvenim mrežama objavljen pomenuti audio-snimak.

Progone Kneževića da sakriju prljave tragove

Na spornim zapisima, Knežević navodno govori da je na vezi držao "kriminalce nikšićke, barske i novljanske grupe", kao i da su mu oni poručivali da su spremni da krenu i "zapale Cetinje".

Petar Knežević / Foto D. Milovanović

Na snimku je navodno zabeležen Kneževićev glas koji objašnjava tok ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Reč je o čoveku koji je komandovao jedinicom u napetim trenucima nasilnih demonstracija i pravljenja barikada na ulazu u prestonicu. Uprkos neredima i pokušaju državnog udara, sa uspehom je izveo akciju obezbeđenja i transporta patrijarha Porfirija i vladike Joanikija.

Knežević je, u međuvremenu, postao meta hajke koju su poveli pojedinci ideološki bliski DPS-u. Iz ove partije traže da se Kneževiću sudi jer je akcija na Cetinju "nasilno sprovedena uz učešće službi Srbije, ali i kriminalnih elemenata koje je ovaj policajac koordinirao i držao na vezi".

Ne praštaju mu što se prekrstio

ŠIRA javnost Kneževića pamti kao čoveka koji je bio angažovan na ustoličenju mitropolita Joanikija na Cetinju. Tokom operacije, on je u punoj policijskoj opremi i sa fantomkom na licu, na zvuk zvona sa manastira, pred kamerama na trenutak prebacio pušku iz desne u levu ruku, a potom se prekrstio. Pristalice Mila Đukanovića to mu nisu oprostile.

Foto: Printskrin i V. K.

Proteste organizovao DPS

Na Cetinju su 4. i 5. septembra prošle godine organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita SPC u Cetinjskom manastiru. Proteste su organizovali DPS i druge tada opozicione stranke, a podržao ih je predsednik Milo Đukanović.

Uprkos protestima, mitropolit Joanikije inaugurisan je u Cetinjskom manastiru, ali su patrijarh Porfirije i on tu došli helikopterom u pratnji policije.

BONUS VIDEO:

POBEDA VERE: Bezumlje i nasilje nije sprečilo ustoličenje mitropolita Joanikija 

 

               

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)