LIMITOM ŠTITE KUPCE: Skupština Crne Gore o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica

I. D. S.

11. 05. 2022. u 07:39

POSLANICI su raspravljali o Predlogu zakona kojim bi u slučajevima poremećaja tržišta zaštitili građane od poskupljenja kroz ograničavanje maksimalnih cena i trgovačkih marži na osnovne životne namirnice.

ЛИМИТОМ ШТИТЕ КУПЦЕ: Скупштина Црне Горе о ограничењу цена основних животних намирница

Foto Printskrin

Koji proizvodi će se naći na listi i na koji način će se cene ograničiti, Vlada će naknadno utvrditi. Upravo neodređnost, koji proizvodi će se tretirati i u kojim situacijama, sporna je za većinu poslanika, kao i to što održivost ovakve mere nije detaljno analizirana. Većina je poručila da će, ipak, podržati zakon.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović je rekao da će Vlada, naknadno, podzakonskim aktima utvrditi mere ograničavanja cena kao i listu proizvoda na koje se mere odnose, kao i da lista namerno nije utvrđena, kako bi se ostavio prostor, odnosno cene ograničavale za proizvode za koje bude potrebno.

- Podrazumeva se da će se na listi naći osnovne životne namirnice - istakao je Đurović.

(NE)PRIMENjIV I (NE)održiv

POSLANIK DF Dejan Đurović je kazao da ovaj zakon nije ni primenjiv ni održiv, te da njime nije precizirano u kojim situacijama će se on primenjivati, koje su to mere i ne daje se lista proizvoda na koje bi se mere odnosile. Tvrdi da je za njegovu primenu potrebna analiza koja bi sadržala sve pozitivne i negativne efekte primene zakona. Da od tog zakona ne bi trebalo imati preterana očekivanja, poručila je i poslanica kluba "Crno na bijelo" Božena Jelušić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽIO JE ZA GOSPODARA CRNE GORE: Pamtiće se njegove reči sa Giškine sahrane - Ko je bio Brano Mićunović? (FOTO/VIDEO)