ISTORIJSKA ŠANSA CRNE GORE: Dritan Abazović nakon susreta sa Ursulom fon der Lajen u Briselu

M. S.

19. 05. 2022. u 20:17

CRNA Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon susreta sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen u Briselu.

ИСТОРИЈСКА ШАНСА ЦРНЕ ГОРЕ: Дритан Абазовић након сусрета са Урсулом фон дер Лајен у Бриселу

Foto: Vlada Crne Gore

- Sve ono što se ovih dana očitavalo, bilo je reči oko velikog optimizma koji se prepoznaje sa novim aktivnostima Vlade Crne Gore, željom da se pošalje pozitivna poruka, ne samo Crnoj Gori i regionu. Mislim da smo to zajedno kompletirali. Oseća se optimizam. Podelili smo razmišljanja i vezano za sprovođenje sankcija u Crnoj Gori i oko ekonomskih tema, nastavka izgradnje velikih infrastrukturnih projekata. Mislim da će EK imati pozitivan odnos.

Na nama je da imamo inicijativu. Ako naš sistem donošenja odluka bude funkcionisao na ispravan način, više sam nego siguran da postoji veliko raspoloženje i u Evropskoj komisiji i u Evropskom parlamentu da se to nagradi, kazao je Abazović, koji je povodom konstatacije EK  da Zakon o poreklu imovine treba doraditi, rekao da su "zadovoljni što EK pozdravlja napore Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije".

 -Zakon o poreklu imovine treba da bude podrška tome, oni su prepoznali značaj. Čim dobijemo završne komentare izvršićemo određene korekcije i takav će ići pred poslanike. Mislim da će nam biti od velike pomoći i da u svim slučajevima koji su se desili i koji će se desiti taj zakon će moći da se primenjuje, kazao ke Abazović, koji je osvrćući se na optužbe jednog broja sudija na račun Vesne Medenice za protivzakonit uticaj, kazao da „nedodirljivih nema".

- Vreme nedodirljivih je prošlo. Ohrabrujem sve institucije da još snažnije rade na otkrivanju svih nepočinstava u prethodnom periodu, kazao je Abazović, koji je gooreći o slučaju policajca Petra Lazovića i navoda o njegovoj umešanosti u šverc droge,  naveo da je to pitanje za nadležno državno tužilaštvo.

- Bez naloga tužioca ne mogu se primenjivati nikakve specijalne aktivnosti. Pitanje o Lazoviću je pitanje za istražne organe a ne za kabinet premijera. Kao i u ranijem slučaju, mogu reći da je vreme nedodirljivih prošlo, istakao je crnogorski pređijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!