TEK SE NAZIRU OBRISI NOVE VLASTI: Berane dva meseca posle lokalnih izbora još nema nosioce glavnih funkcija

M. S.

24. 05. 2022. u 06:34

VLAST u Nikšiću i drugim opštinama zavisi od formiranja one u Beranama. Ovako je poslanik Pokreta za promene Vladan Raičević, inače Nikšićanin, prokomentarisao izjave koje su u ponedeljak stigle iz Berana, po kojima u lokalnoj vlasti, nakon izbora održanih još 27. marta neće biti SNP, partije čiji funkcioneri su osam godina predvodili lokalnu vlast. Prve četiri sa DF, a kasnije je koaliciju pojačala Demokratska Crna Gora.

ТЕК СЕ НАЗИРУ ОБРИСИ НОВЕ ВЛАСТИ: Беране два месеца после локалних избора још нема носиоце главних функција

Foto SNP

- Narednih nekoliko dana znaće se ime predsednika lokalnog parlamenta, a ubrzo nakon toga predsednika Opštine. Sve je skoro precizirano, postoje još samo neke nijanse, zbog čega nije taj deo na konstitutivnoj skupštini. Dogovori su išli svojim tokom i normalno je da su trajali toliko, jer je mnogo konstituenata. Mislim da je vršen bezrazložan pritisak, vlast će biti formirana i mislim da ćemo građanima ponuditi i ispuniti sve što smo obećali, kazao je potpredsednik Opštine Berane Marko Lalević, iz Pokreta za promene, dela Demokratskog fronta.

On je istakao da će novu većinu u Beranama osim DF činiti i Demokrate, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crne Gora i pokret "Berane sad".

- Mesta za SNP nema, bio je izričit Lalević, nakon čega mu je partijski kolega Raičević "odgovorio" izjavom o posledicama takvog poteza po lokalnu vlast u Nikšiću, ali i u nekim drugim sredinama gde je SNP deo lokalne vlasti.

- Nikakvog dogovora oko personalnih rešenja nije bilo, nakon sednice SO održane 17 juna. Nema ni reči da je bilo šta čvrsto dogovoreno. Tek ćemo narednih dana sesti i nastaviti razgovore oko formiranja vlasti u Beranama.

Ovo je u ponedeljak "Novostima" saopšteno iz Demokratskog fronta, čiji će kandidat Vuko Trifunović u svakoj varijanti, ako se partije dogovore, biti novi predsednik Opštine Berane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)