ISTORIJSKI TRENUTAK: Potpisan ugovor o toplifikaciji Pljevalja

M. D.

05. 11. 2022. u 19:38

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i Konzorcijuma koji čine Roto-Term DOO Pljevlja i Sinerdži Tek DOO Beograd, u prostorijama Termoelektrane „Pljevlja“, potpisali su ugovor o izgradnji toplovoda za potrebe toplifikacije Pljevalja.

ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Потписан уговор о топлификацији Пљеваља

Foto: EPCG

 

Vrednost ovog projekta, o kome se priča i koji se čeka već 40 godina u gradu na Breznici, je  2,5 miliona eura.

Ugovor su potpisali izvršni direktor EPCG AD Nikšić, Nikola Rovčanin i direktor Roto-Term DOO Pljevlja Nino Begović.

Saopšteno je da je ovim dokumentom predviđeno da Konzorcijum izvrši sve poslove u vezi sa izradom Glavnog projekta i ostale tehničke dokumentacije celokupnog primarnog toplovoda od TE „Pljevlja“ do grada po fazama i izgradnje I faze primarnog toplovoda u dužini od cca 2.3 kilometra. Izvršni direktor EPCG AD Nikšić, Nikola Rovčanin, istakao je da danas sveodočimo istorijskom trenutku, jer se radi o projektu koji se čekao 40 godina.

-Sad potpisujemo ugovor koji se odnosi na toplifikaciju Pljevalja. Toplifikaciju, koju su građani čekali toliko decenija. Toplifikaciju, usled čijeg je nedostatka verovatno trpela i privreda, a veliki broj građana se odselio. Nadam se da ćemo već 2024. godine postojeću gradsku infrastrukturu imati priključenu na toplovod TE Pljevlja kao izvor i da će Opština Pljevlja širiti sekundardnu mrežu u godinama pred nama, rekao je Rovčanin.

Prema rečima Rovčanina ovaj projekat važan i sa aspekta privrede.

-Mislim da će se nakon njegove realizacije ne samo popraviti životna sredina, već da će privrednici i investitori naći svoju šansu da ulažu u Pljevlja, kazao je Rovčanin.

Rekao je da očekuje da će početkom naredne godine biti realizovana druga faza projekta od strane Uprave za javne radove.

Direktor Roto-Term DOO Pljevlja, Nino Begović, kazao je da su zadovoljni što su sa firmom Sinerdži Tek DOO Beograd odabrani da budu izvršioci ovog projekta, navodeći da se nada da će opravdati očekivanja EPCG .

Vrednost ugovora je 2.495.000 EUR bez PDV-a. Naznačena sredstva predstavljaju polovinu fonda koji je EPCG opredelila za ovaj projekat, shodno svojim poslovnim planovima i Memorandumu o razumevanju između Kompanije, Uprave javnih radova i Opštine Pljevlja.

Činu potpisivanja ugovora su prisustvovali i izvršni rukovodilac FC Proizvodnja Bojan Đordan, pomoćnik izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja Veselin Sekulić i direktor Sinerdži Tek DOO Nemanja Laković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um