KATASTAR ODBIO ZAHTEV: Ne daju da Vlašku crkvu i svetinje na LJubotinju upišu kao imovinu Mitropolije

M. SEKULOVIĆ

11. 11. 2022. u 12:54

UPRAVA za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje, kao prvostepeni organ, postupajući u predmetu po zahtevu Mitropolije crnogorsko-primorske za upis prava svojine iz prava korišćenja na katastarske parcele upisane u LN broj 3593 KO Cetinje I i 413 KO Ljubotinj 1, donela je rešenje kojim se odbija zahtev MCP kao neosnovan.

КАТАСТАР ОДБИО ЗАХТЕВ: Не дају да Влашку цркву и светиње на Љуботињу упишу као имовину Митрополије

Foto Prestonica Cetinje

Radi se o parcelama na kojima se nalaze Vlaška crkva i pripadajuće groblje na Cetinju, odnosno crkve na Ljubotinju sa pripadajućim grobljima.

Ovo je saopšteno iz Prestonice Cetinje, odakle naglašavajuda se u konkretnom slučaju Mitropolija crnogorsko-primorska obratila Upravi za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje zahtevom od 6. juna 2022. godine, za upis prava svojine na parcelama iz LN broj 3593 KO Cetinje I i 413 KO Ljubotinj 1 ''koja, faktički, predstavljaju gore navedene crkve i njihova pripadajuća groblja''.

-Područna jedinica Cetinje Uprave za katastar i državnu imovinu podneti zahtev dostavila je na izjašnjenje Prestonici Cetinje, odnosno Direkciji za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prestonice Cetinje. Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prestonice Cetinje je podneskom br. 07-421/22 – 1090/3 od 9. avgusta 2022. godine jasno ukazala da Mitropolija crnogorsko-primorska nije aktivno legitimisana stranka u ovoj upravnoj stvari, da nije dostavila akt o registraciji i ukazala je na činjenicu da su u navedenim listovima nepokretnosti evidentirani spomenici kulture. Shodno svemu tome Direkcija za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Prestonice Cetinje predložila je da se zahtev odbije kao neosnovan. Uprava za katastar i državnu imovinu  - Područna jedinica Cetinje je cenila i ostale dokaze sprovedene u dokaznom postupku i na osnovu svih dokaza donela rešenje kojim se odbija zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske kao neosnovan - kažu iz Prestonice Cetinje.

Oni smatraju ''da je u ovoj pravnoj stvari doneseno zakonito i pravično rešenje i iskazuju nadu da će Uprava za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje i po osnovu drugih zaheva doneti rešenja kojim se odbijaju zahtevi MCP kao neosnovani, budući da isti nemaju pravno, logično, niti životno utemeljenje''.

Iz Prestonice Cetinje podsećaju da je Uprava za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje u septembru donela rešenje kojim se odbija zahtev Mitropolije crnogorsko primorske br. 130 od 24. 5. 2020. godine za upis prava svojine iz prava korišćenja na katastarsku parcelu broj 1892, upisane u LN broj 236 KO Čukovići.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!