POSLANICI DPS I SD BEZ IMUNITETA? SDT formirao predmet o pričinjenoj šteti državi dodelom ekskluzivnih stanova

V. KADIĆ

08. 12. 2022. u 06:15

SPECIJALNO državno tužilaštvo formiralo je predmet po krivičnoj prijavi Vlade od 13. oktobra ove godine, istražujući rad Komisije za stambena pitanja na čijem je čelu tokom mandata DPS bio njen poslanik Predrag Bošković.

ПОСЛАНИЦИ ДПС И СД БЕЗ ИМУНИТЕТА? СДТ формирао предмет о причињеној штети држави доделом ексклузивних станова

Foto V. K.

Istragom tužilaštva su osim njega obuhvaćeni Budimir Šegrt, Suad Numanović, Ivan Brajović, Sanja Vlahović, Damir Šehović, Dragica Sekulić, Dražen Miličković, Suzana Pribilović, Osman Nurković, Jelena Radonjić i Aleksandar Jovićević. SDT traži od Skupštine odobrenje za ukidanje imuniteta poslanicima Boškoviću, Brajoviću, Šehoviću, Pribilovićevoj i Sekulićevoj.

Po tvrdnji premijera Dritana Abazovića, prilikom transporta građe Vlade prema Državnom arhivu nestalo je 60 registratora sa podacima o dodeli kredita, pa aktuelna Vlada u tehničkom mandatu nije mogla doći do svih papira, jer je deo građe, kako se sumnja, uništen ili otuđen.

Abazović je u prijavi upozorio da je Vlada na čijem je čelu bio Duško Marković donela odluku da se unište svi tonski zapisi sa sednica od 2010. do 2020. Na taj način su uništeni tonski zapisi sa sednica Komisije za dodelu stanova za taj vremenski period.

Po premijerovoj tvrdnji, ta Komisija donela je odluku da podaci o tome budu dostupnu tek nakon trideset godina!

Bivši premijer i poslanik DPS Duško Marković kaže da je Vlada koju je on predvodio rešavala stambena pitanja državnim službenicima, funkcionerima i njihovim porodicama u skladu sa propisanom procedurom i veruje da se članovi stambene komisije nisu ogrešili o zakon.

- To je inače bila politika države i prethodnih više od pet decenija. Političkom i medijskom manipulacijom ovo se želi nametnuti kao model koji je koristila samo 41. vlada. Brojne porodice pa i današnjih kritičara su u prošlosti na ovaj ili sličan način rešile stambeno pitanje - poručio je Marković na "Tviteru".

Bivši premijer Duško Marković uručuje ključeve, Foto Vlada CG

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković izjavio je da je zahtev za skidanje imuniteta poslanicima te partije dokaz da je tužilaštvo sada i otvoreno, bez skrivanja i da deluje po političkim instrukcijama. Građanski pokret URA pozdravio je potez SDT poručujući da će njihovi poslanici na Administrativnom odboru i u parlamentu glasati za ukidanje imuniteta. To će učiniti i Socijalistička narodna partija.

BOŠKOVIĆ: GLASAĆU ZA

POSLANIK DPS  Predrag Bošković saopštio je da će u Skupštini glasati da mu se ukine imunitet:

- Informaciju da je SDT formirao krivični predmet protiv mene i ostalih kolega koji su bili članovi Komisije za stambena pitanja, primio sam sa olakšanjem budući da će se rasprava o ovoj temi konačno preseliti u institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)