UŠTIPCI OD TIKVICA: Lagani i vazdušasti, idealni su za doručak ili ručak

Novosti online

03. 07. 2024. u 07:00

Ovi uštipci mogu da stoje ceo dan i da opet budu sveži i lepi kada ih jedete.

УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лагани и ваздушасти, идеални су за доручак или ручак

Foto Jutjub

Sastojci:

  • 1 tikvica
  • 250ml jogurta
  • 3 jaja
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašika alkoholnog sirćeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 do 200g. sira
  • Otprilike oko 500g. brašna

Preliv:

  • 1 vezica peršuna
  • nekoliko čena belog luka
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Izrendati tikvicu i posoliti je. Kada malo odstoji, ocediti je pa u nju dodati jaja, jogurt, biber, malo sirćeta, prašak za pecivo, sir i brašno. Umutiti ređu smesu pa je pržiti u ulju.

Napraviti preliv tako što izmešate peršun, beli luk i limun pa posuti po uštipcima.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

SA NJIM JE NEMOGUĆE BITI PRIJATELJ, ALI NISMO NI NEPRIJATELJI: Đoković šokirao svet pričom o Rafi Nadalu