SRETAO SAM SE U DRŽAVNOJ UPRAVI I SA ŠKALJARCIMA I SA KAVČANIMA: Abazović otvorio karte - "Pet ekipa obavlja šverc cigareta"

V.K.

13. 01. 2023. u 00:26

PREMIJER Dritan Abazović saopštio je ko su nosioci šverca cigareta u Crnoj Gori.

СРЕТАО САМ СЕ У ДРЖАВНОЈ УПРАВИ И СА ШКАЉАРЦИМА И СА КАВЧАНИМА: Абазовић отворио карте - Пет екипа обавља шверц цигарета

Foto: Tanjug

- Šverc cigareta niko nije pominjao osim pojedinih iz redova opozicije dok ja nisam došao na mesto potpredsednika Vlade - kazao je Abazović na TV Vijesti, podsetivši da je 2020. godine čak 453.000 kontejnera cigareta ušlo u Luku Bar. 

- Šverc se radi kroz pranje kontejnera i to radi nekoliko ekipa. Od tih ekipa, postoji pet i niko nije procesuiran. To su grand, Mojkovčani, Nikšićani, božajski i rožajski klan. Niko do sad nije procesuiran - kazao je on.

Abazović je podsetio da je bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević (u međuvremenu uhapšen) izabran na konkursu prethodne Vlade.

- Za vreme njegovog mandata je urađena najveća zaplena cigareta. Zaplenjeno je 148.000 paketa i to je najveća zaplena ikada. Ono što sam rekao u Luci Bar je da smo ih prodali i da sav novac treba da ode u izgradnju bolnice, ali su nas u tome sprečili stranci - kazao je on.

Abazović je pročitao dokument, kako je naveo, Uprave prihoda i carina kojim se Ranko Ubović i Aco Mijajlović, odnosno Bemaks, optužuju za šverc cigareta i da su oni klan „Grand“.

- U pitanju su milijarde evra!

Abazović je rekao da je on premijer koji se trudi da se obračuna sa organizovanim kriminalom napomenuvši da se sretao po državnoj upravi sa kavčanima i škaljarcima.

- Sreo sam se sa ljudima za koje sam mislio da nikada neće potpasti pod uticaj DPS-a. Postoje četiri agenata ANB-a koji su pisali dokument koji je dao (Raško) Konjević (bivši koordinator sektora bezbednosti). Ja samo čekam. Nisam nadležan organ. Ja ohrabrujem nadležne da dođemo do grandovaca, Mojkovčana i drugih. To je borba protiv organizovanog kriminala i šverca. Raško Konjević to svesno radi. Zašto je URA predmet svih napada? Zbog pet-šest odsto na izborima? Ne, jer je URA svedok svega što su radili. To je problem DPS-a. Nije njima problem ni DF ni Nebojša Medojević koji od jednog od četiri agenata dobija informacija pogrešne i plasira ih - kazao je Abazović upućujući poziv Evropolu da pomogne da bi se došlo do stvarne borbe protiv organizovanog kriminala.

- Ko je mogao da procesuira Lazovića i Milovića bez portala Libertas? Evo ja pitam: Da nije bilo Libertasa, bi li se procesuirali? Možda 2025. - rekao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)